Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği (ORDUSİAD) Başkanı A. Kadir Engin, eski ORSAN arsası üzerine ODÜ İlahiyat Fakültesi yapılmasının doğru olmadığını belirterek, bu arsanın önemli bir ticari alan olduğunu söyledi.

Uzun uğraşlardan sonra kullanıma geçen, Ulubey yolundaki eski ORSAN arsası üzerine bir İlahiyat Fakültesi yapılması konusunda duyumlar aldıklarını belirten Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği (ORDUSİAD) Başkanı A. Kadir Engin, ORDUSİAD olarak, kıymetli ve çok değerli olan bu yerin okul olarak kullanılmasını ticari bulmadıklarını belirtti. Engin; “Burası çok önemli bir ticari alan. Şehrin merkezindeki bu alana binlerce öğrenciyi getirmekle oradan faydalanmak zor” dedi.

“Ticari alan olarak kalmalı”

Bu durumu en kısa zamanda ODÜ Rektörü Tarık Yarılgaç ile paylaşacaklarını belirten Engin; “Şu anda konuşulan bu alanın metrekaresi bin liraysa, metrekaresi yüz liradan okul yapılacak pek çok yer bulunur. Rektörümüze durumu izah edeceğiz. Oranın ticari alan olarak kalmasını ve ilerde üniversiteye çok fazla gelir getirmesini bekliyoruz. Burada tüccar mantığı bilimin önüne geçmiş değil fakat fakülte yeri çok uygun fiyatlara her zaman bulunabilir. Burada başka türlü bir proje hazırlanarak, üniversitemize büyük bir gelir kaynağı olacağını düşünüyoruz. Biz işadamı mantığıyla baktığımız olması gerekeni öneriyoruz. ” şeklinde konuştu.

“Sağlıklı işbirliği yapılamadı”

Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği (ORDUSİAD) Başkanı A. Kadir Engin; üniversite ve sanayi işbirliğinin kentin gelişimi açısından önemli olduğuna vurgu yaparak, bu zamana kadar gereken girişimin sağlanamadığını söyledi.

Ordu Üniversitesi ve işadamlarını yakın diyaloglar geliştirdiğini söylemenin zor olduğuna değinen Engin; “Üniversitemiz  ikinci dönemini yaşıyor. İnşaat halinde olan birçok alan var. Üniversitemizin yeni kurulması nedeniyle sağlıklı bir işbirliği yapılamadı. Üniversitenin vakfında görev yapan pek çok işadamımız var. Vakıf toplantıları yapılmıyor deniliyor. İş adamı arkadaşlarımız bu durumdan şikayetçi.” dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

Editör: Haber Merkezi