Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğünün Ordu’daki sondaj projelerinden biri olan “Fatsa İlçesi Çöteli Mahallesi IV. Grup Maden Arama Ruhsat Etüdü Projesi”ne Ordu Valiliğince ÇED Gerekli Değildir kararı verildi.

ORÇEV Başkanı Gül Ersan, “Projenin ayrıntılarından haberi olmayan mahalle sakinlerini geçtiğimiz pazar günü bilgilendirdik. Çöteli’de yapılan bilgilendirme toplantısında mahalle sakinleri projede yer alan bazı bilgilerin gerçeğe uymadığını söylediler.” dedi.

Proje dosyasındaki bilgilerle mahalle halkına ORÇEV tarafından yapılan sunumda bir kısmı ormanlık, bir kısmı fındık bahçesi olan projenin ruhsat alanı 2.435 dönüm. Fatsa İlçesi, Gökçebel-Hamitli Mahallesi Çam Tepe mevkii çevresindeki faaliyet alanında altı adet sondaj noktası belirlenmiş. Bazı noktalar projede belirtilenin aksine yerleşim yerlerine çok yakın olduğu belirtildi.

Yaşanmaz yer olacak

ORÇEV Başkanı Ersan, “Mahalle sakinleri bu projeden oldukça rahatsız. Fındık bahçelerinin çıkacak toz nedeniyle olumsuz etkileneceğini, gürültü nedeniyle burada yaşayanların huzursuz olacaklarını; sondaj sonucu ekonomik değeri yüksek maden çıktığında faaliyetin daha da artacağını ve buraların artık yaşanmaz bir yer olacağından endişe ettiklerini söylediler. Toplantının sonunda hukuki yollara başvurma kararı alan mahalle sakinleri, Bahçeler Mahallesindeki altın madeni sahasının kendileri için büyük bir ders olduğunu belirterek kendi mahallelerinde böyle bir yıkıma izin vermeyeceklerini ifade ettiler.” dedi.Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi