Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) birçok derneğin de katılımıyla botanik parka şehir hastanesi yapılmasını engellemek amacıyla park önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ordu Çevre Derneği Başkanı Gül Ersan, "Büyükşehir Belediye Başkanı Botanik Park için “Sorumluluk bizde değil” demiş, altı ay önce de “Devir işlemi tamamlandı, sorumluluk tamamen Büyükşehir Belediyesine geçti.” demişti. Merak ediyoruz sorumluluk kimde?" diye sordu.

Görüşlerimiz hiçe sayılıyor!

Konu ile ilgili karar vericilerin açıklama yapmadığına değinen Ersan; "Orman ve Su İşleri Bakanı ile Sağlık Bakanının konuyla ilgili görüşlerini kendilerinden değil, hep başkalarından öğrendik. Şehir Hastanesi için Botanik Park’ı kim önerdi? Bu sorunun yanıtını dolaylı bile olsa bugüne kadar öğrenemedik. Yanıtını merak ettiğimiz başka sorular da var: Botanik Park yerine Şehir Hastanesi yapımı için imar değişikliği yapıldı mı? Söz konusu alan Sağlık Bakanlığına devredildi mi? Söz konusu alan için Sağlık Bakanlığının bir hastane projesi var mı? Söz konusu alan Civil Irmağı koruma bandında yer alıyor mu? Alıyorsa DSİ’nin bu konudaki görüşü alındı mı? Karar vericiler, ilimizi yönetenler her şeyi Ordu halkı için yaptıklarını söylüyorlar ama Ordu halkının büyük bir kısmını temsil eden sivil toplum örgütlerinin bu konuyla ilgili görüşlerini hiçe sayıyorlar. Şehrimizin yeşil alana ihtiyacı varken, var olanın da yok edilmemesi gerektiğini söyledik. Sonuç olarak; Biz Botanik Park’ın yerinde kalmasını, Devlet Hastanelerinin daha iyi hizmet veren kurumlar haline getirilmesini, Şehir Hastanesi projesinden de vaz geçilmesini istiyoruz." dedi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi