Coşkun Yüce / Ordu Yorum

Ordu Valiliğinde gerçekleşen toplantıya; Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Vali Yardımcısı ve Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, Ordu Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan gibi Ordu ilinde ki kurum ve kuruluşlarım müdür ve müdür yardımcıları katıldı.
Açılıştı konuşma yapan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, 2023 vizyonu hakkında kısa bir bilgi verdi. Vali Çiftçi özellikle Ordu’nun turizm sektöründe ciddi manada geride olduğunu ve acilen çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. Vali Kenan Çiftçi sözlerini özetle şöyle sürdürdü:

-Kurumlar 3 ay içerisinde çalışmalarını Vali Çiftçi’ye sunacak-
“Emniyet ve jandarma suç oranları nedir? Sağlıkta aşılmalar nerdedir? Hastanelerimiz nerdedir? 2023’te nerde olcağız? Nereye varacağız? Veya tarımda balık üretimimiz nedir? Su ürünleri, alabalık, deniz ürünleri üretimi nedir? Yarın ne olacağız? Hayvan varlığımız nedir? Şuan 250 bin civarında küçükbaş, büyükbaş var.  2023’te ne olacak? Eğitimde nerdeyiz? İlk ve orta öğretimde nerdeyiz? Turizmde nerdeyiz? Nerde olacağız? Bu konularla ilgili aşağı yukarı bütün arkadaşlarımız kendileriyle ilgili bölümü dağıttığımız kitapçıklardan görmüşlerdir. Bununla ilgilide bütün arkadaşlarımıza şunu söylemiştik. Kendilerinizle ilgili hedefleriniz küçük büyük fark etmez. Herkesin çalıştığı alanlara göre, çalışmaları sizlerden arzu etmiştim. Bununla ilgili zannediyor. İl Tarım Müdürlüğümüz ilk kitapçığı bitirenlerden oldu. Diğer arkadaşlarımızda büyük ihtimalle çalışıyordur veya çalışmıyorsa bile en azından bilgileri toparlamıştır. 3 ay içerisinde en azından taslakta olsa 15, 20 sayfada olsa biz bunu yapıyoruz. Önümüzde ki yıl şunu yapacaz. 2023’te şu noktada olacağız. Hedeflerimiz budur gibi…” dedi.

“Ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor”
“Ordu özelinde çok ciddi manada boşluk var. Mesela sabahleyin arkadaşlarla toplantı yaptık. Konuştuk. Turizmde çok ciddi manada boşluk var arkadaşlar. Tarım sektörünü de konuştuk. Bizim havzalarımız boş buralarda alabalık üretilebilir. Girişimci bekliyoruz. Onlarla görüşme yapıyoruz. 5 bin dönümden fazla meramız var. Hayvan varlığımıza bakıyorum 250 binlerde, bu sayıların hızlıca arttırılması gerekiyor. Diğer alanlarda da çalışma yapmamız gerekiyor. Lisanslı sporcu sayımız 50, 60 binlerde çok ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor.” diyerek sözlerine ekledi.


Editör: Haber Merkezi