Ordu-Giresun Havalimanı'nın hizmet vermeye başlamasıyla kente gelen arap yatırımcı ve turistlerin daha fazla gelmeye başladığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, "Sadece bu yıl kente gelen Arap turistin sayısı 30 bini aştı" diye konuştu.

Geçen yıl kenti ziyaret eden Arap turist sayısının 15 bin dolayında olduğunu hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, sayının ikiye katlanmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Son dönemde özellikle ulusal kanallarda Ordu ile ilgili yer alan program ve belgesellerin Arap turist ve yatırımcıların da dikkatini çektiğini vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, "Bu durum gerek turizm için, gerekse yatırım ve ticaret için gelenlerin sayısında ciddi oranda artma yaşandı. Araplar bu yıl çeşitli ilçelerimizden 100'ün üzerinde gayrimenkul aldı" ifadesini kullandı.

Ordu'da geçen ay içerisinde Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Umman, Lübnan, Mısır ve Fas'tan bir çok ünlü medya kuruluşunun temsilcilerini ağırladıklarını anımsatan Vali Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Son dönemde Ordu'ya yönelik tanıtımlarımıza ağırlık vererek Ordu'yu gezmeye görmeye değer güzel bir il olarak lanse ettik. Turizm ve seyahat şirketlerinin de dergilerine Ordu'yu bir şekilde koydurmayı başardık. Böyle olmasıyla Ordu her kesimden insanların dikkatini çekmeye başladı. Bu insanların başında Araplar yer aldı. Arapların Karadeniz'e olan ilgilerini herkes biliyor. Biz de Trabzon'a kadar gelen bir Arap turist ve yatırımcının Ordu'ya gelmesi için çalışmalar başlattık. Şu ana kadar da bunda başarılı olduk. Bu yıl kente gelen Arap turistin sayısı 30 bini aştı. Geçen yıl ki sayı ikiye katlandı. İnşallah gerek havalimanımızın katkılarıyla ve gerekse bizlerin yapacağı çalışmalarla bu sayıyı daha da artırmayı planlıyoruz. İnşallah Ordu laik olduğu yerlere gelecektir."

- 50 milyon dolarlık gayrimenkul satın aldılar

Ordu'ya gelen Arap yatırımcıların kentten boş dönmediklerini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, "Ordu'yu tanıttıkça gerek turizm için gelenler, gereksede yatırım için ve ticaret için gelenlerin sayında artmalar yaşandı. Bu yıl Araplar sadece Fatsa ilçemizden 100'ün üzerinde 50 milyon dolarlık gayrimenkul satın aldı. İl genelinde ise 300'ün üzerinde konut alındığı bilinmekte. Bu anlamda mülk edinmede Mütekabiliyet şartı kaldırılınca bu bölgeler onlar için zaten cennet gibi olduğu için ve hava durumları onları cezp ettiğinden hem ilimize yatırım amaçlı hem de turizm amaçlı geliyorlar. Gelmeye de devam edecekler. İnşallah fındığa alternatif güzel bir turizm ürünü elde etmiş olacağız" değerlendirmesini yaptı.  AA

 

Editör: Haber Merkezi