Kent bayramlaşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz başta olmak üzere Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşcı, CHP Milletvekili Seyit Torun, Garnizon Komutanı J. Alb. Sedat Sarıkaya, Baro Başkanı İlhan Kurt, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Ak Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Belediye Başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri, protokol üyeleri, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Birlik ve beraberlik örneği

 

Nice bayramlarda buluşma temennisinde bulunarak 6. Kent Bayramlaşması açılış konuşmasına başlayan Başkan Enver Yılmaz, “Ramazan Bayramı’nda yaşanan ve 8 ilçede etkili olan ve şehrin 3’te birini etkileyen sel felaketinden dolayı bir hüzün vardı. Ardından yaşanan darbe girişimine karşı gösterdiğimiz dik duruşla milli irademizi ortaya koyduk. 15 Temmuz’da iktidarı, muhalefeti, şehri ve valisiyle çok güzel birlik ve beraberlik sağladık. Öncelikle bu birliktelikten ötürü tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Yenikapı süreciyle birlikte toplumda kardeşlik duygusu yeniden pekişti, biz bu duyguyu daha önce sağlamıştık. 6’ncısını gerçekleştirdiğimiz kent bayramlaşması da bu kardeşliğimizin en güzel örneği. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, sağlık ve huzur içinde nice bayramlarda buluştursun” dedi.

 

"Bayramlar özel günler"

 

Vali İrfan Balkanlıoğlu, bayramların dostlukların pekiştiği özel günlerden biri olduğuna vurgu yaparak “Allah nicesine ulaşmayı nasip etsin. Vatan deyince gerisi teferruat denmiş, bizler de bu meydanları doldurarak 15 Temmuz sürecinden sonra bunu ortaya koyduk. Allah kötü niyetli insanlara fırsat vermesin, bizleri de bu türlü fitne ve fesattan korusun, kurtarsın” diye konuştu.

 

Allah bir daha 15 Temmuz gibi acılar yaşatmasın"

 

Ordu’nun tüm renklerinin bir arada olduğu nice bayramlarda buluşmayı temenni eden Ak Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, “Allah bu ülkeye bir daha 15 Temmuz Darbe Girişimi’ndeki acıları yaşatmasın. Güzel, yaşanabilir bir Türkiye’de ve Ordumuzda nice güzel bayramlar geçirmeyi temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 "Allah bu ülkeye hiçbir tehdit yaşatmasın"

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun ise, “Geçen Ramazan Bayramı, yaşanan sel felaketi nedeniyle buruk geçti ve yaşanan can kayıpları bizleri üzdü. Allah bu ülkeye hiçbir tehdit yaşatmasın. Bundan sonra da ülkemizi kardeşlik içinde yaşanabilir bir düzeye getirelim” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından bayramlaşma merasimi gerçekleştirildi. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi