Ordu’nun Büyükşehir olmasıyla birlikte yeniden oluşan Ordu Büyükşehir Belediyesi, daha iki aylık tüzel kimliği olmasına rağmen büyük bir borç ile karşı karşıya kaldı. 1 Nisan 2014’ten itibaren tüzel kimliğini kazanmasının ardından Ordu Valiliği tarafından oluşturulan ‘Devir-Teslim Komisyonu’ tüzel kimliği sona eren Ordu Özel İdaresi, Ordu Belediyesi ve belde belediyelerinin borç, gayrimenkul ve demirbaşlarının yekününü çıkarmaya devam ediyor. Ancak şu ana kadar yapılan incelemelerde ilginç bir detay ortaya çıktı. Komisyonun devir-teslim sonuçlarına göre Ordu Belediyesi’nden kalan borç miktarı 205 milyon TL oldu. Devir-Teslim Komisyonu’nun çalışmalara halen devam ettiği, işlemlerin tamamlanmadığı, hesapların incelenmesine devam edildikçe yeni borç miktarlarının ortaya çıkabileceği belirtiliyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 29 Mayıs Perşembe günü yaptığı basın toplantısında borç konusuna değinmiş, “Biz 150-160 milyon lira borç beklerken böylesine büyük bir borç miktarıyla karşılaştık” diyerek hayret ve şaşkınlığını dile getirmişti.

Tüzel kişiliği sona eren Ordu Özel İdaresi, kapanan belde belediyeleri ve diğer kalemlerden kalan borç miktarı toplam 72 milyon lira olarak belirlendi. Buna göre Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne kalan borç 277 milyon TL olarak tespit edildi.

Öte yandan kapanan belde belediyeleri ile ilçe belediyelerinin su-kanalizasyon borçlarından doğan ve Ordu Su Kanalizasyon İdaresi’ne (OSKİ) kalan borç miktarı toplamı 49 milyon TL olarak belirlendi.İHA

Editör: Haber Merkezi