Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Röportaj

“Demiryolunu sadece Ordu Ticaret ve Sanayi Odası istemiyor. Bölgedeki Giresun, Trabzon, Rize, Artvin Ticaret ve Sanayi Odalarının yanı sıra Ticaret Borsaları da istiyor.”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Ordu’nun ulaşımla ilgili olarak konuştu. Ordu’nun yakın zamana kadar ulaşım sıkıntısı çektiğini belirten Ufuk Ünal, yapılan projelerle beraber bunun giderildiğini bildirdi. Demiryolunun Ordu ekonomisine çok şey kazandıracağını ifade eden OTSO Meclis Başkanı, demiryolunu sadece Ordu’nun değil, Doğu Karadeniz’deki illerin de talebi olduğunu kaydetti.

Ordu’nun yıllardır ulaşım sorunu vardı. Karayollarında yapılan projeler var. Sizce bu yollar ulaşım sıkıntısını gideriyor mu?
Ufuk Ünal,“Yolunuz yoksa hem ekonomik hem sosyal hem de kültürel olarak gelişme şansınız yok. Yol bir ilin can damarıdır diyebiliriz. Ordu olarak yıllardır yol sıkıntısı çektik. Ama son dönemlerde bu eksikliklerin bir kısmı giderildi. Karadeniz Sahil Yolu, Karadeniz-Akdeniz Yolu, Çevre Yolu gibi projelerle bu problemin çözüldüğünü düşünüyoruz.”

Yakın zamanda hava yolu eksiği de giderilecek. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ufuk Ünal, “Havayolu bizim için çok önemliydi inşaatı hızla devam ediyor. İnşallah Mart’ta açılacak. Havalimanı’nın yapılmasının ardından ulaşım alanında iki eksiğimiz kalıyor. Bunlar: Deniz yolu ile demiryolu. Ordu olarak bu iki ulaşım yolunu da kullanmak istiyoruz.”

Demiryolu talebini bir önceki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunmuştunuz. Şimdiki Başbakan’a da aynı raporu sundunuz mu?
Ufuk Ünal, “Samsuna kadar gelen demiryolu ağı var. Samsun’dan da Sivas’a kadar demiryolu ağı bulunuyor. Demiryolu’nun Samsun’dan Sarp Sınır Kapısı’na kadar uzanmasını istiyoruz. Biz bu konuyu şuan ki Başbakan şimdiki Cumhurbaşkanı’na ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a bir rapor halinde sunmuştuk. Aynı dosyayı şimdiki Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da sunacağız.”

Demiryoluyla beraber Ordu ekonomik olarak kalkınacak mı?
Ufuk Ünal, “Bu çok önemli bir proje. Demiryolunu sadece Ordu Ticaret ve Sanayi Odası istemiyor. Bölgedeki Giresun, Trabzon, Rize, Artvin Ticaret ve Sanayi Odalarının yanı sıra Ticaret Borsaları da istiyor. Projenin hayata geçmesi için ortak akılla hareket ediliyor. Dikkat edilirse bu saydığım bölgeler ekonomik olarak bir hayli aşağıda. Demiryolu açılırsa bölge gelişecek, ekonomi canlanacak.”


Editör: Haber Merkezi