Türkiye'nin dijital oyun sektöründeki başarılarının artması ve gençlere bu alanda istihdam fırsatı sağlaması amacıyla Ordu'da "Dijital Oyun Geliştirme Eğitimleri" gerçekleştirildi. Eğitimler kapsamında, Ordu Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğretmenlerine, Makers Türkiye uzman eğitmenleri tarafından 10 gün boyunca dijital oyun geliştirme eğitimi verildi.

 

Eğitimler sonunda projeye katılan ve eğitimi başarıyla tamamlayan ilk öğretmenlere yetkinlik sertifikası takdim edildi. Sertifika alan öğretmenler, tecrübe ve eğitim bilgilerini programın ikinci bölümüne katılan öğretmenlere aktarıyor. Şu ana kadar 30 öğretmenin eğitim aldığı kurstaki eğitimci sayısının haziran ayında 100’e ulaşacağı, hedefin ise 1000 eğitimci olduğu kaydedildi. 

Başkan Güler, BİLSEM’de devam eden Dijital Oyun Akademisinin Faz-2 olarak adlandırılan eğitim programını ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.

 

“Bu takım Ordu’nun geleceğini yazacak”

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, oyun akademisinde eğitimi yapılan dijital oyun sistemleri hakkında bilgiler aldı.  Başkan Güler, burada kurs gören eğitimcilere yaptığı açıklamada, “Burada yükte hafif pahada ağır işlere ağırlık vererek sektör oluşturuyoruz. Ordu bir beyin takımı oluşturacak ve bu beyin takımı 1000 kişilik bir ekiple Türkiye’de başı çekecektir. Bizim tek gelirimiz fındık olmayacak beyin ürünleri, bilgisayar oyunları ile de dünyada da iyi bir oyuncu olacağız. Ordu bu anlamda iddialı bir ekip olacaktır. Sayılar artacak ve ağustos sonunda harikulade güzel bir ekip çıkacak diye düşünüyorum. Bu takım inşallah Ordu’nun geleceğini yazacak. Şimdiden hepinizi tebrik ediyorum. Ne gerekiyorsa onu sağlayacağız. Bundan sonraki etapta ilçelerdeki beyinleri seçip onlardan da bir takım oluşturacağız” dedi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi