İlimizi ziyaret eden turistlerin hizmet aldıkları alanlar olan konaklama sektörü, yeme- içme hizmetleri ve ulaştırma sektöründe aktif olarak hizmet veren personellere temel seviyede yabancı dil kursu verilmesi amacıyla, DOKA ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında yapılan “Ordu Dilleniyor” projesi kapsamında 17 Haziran-06 Ağustos 2019 tarihleri arasında Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde 120 saatlik İngilizce ve Arapça kursu düzenlenecek.

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak; “Geleceğin Türkiye’sinde ekonominin itici gücü olarak kabul edilen turizm sektörünün kendisine yönelen talebin ihtiyaçlarına cevap vermesi ve umulan hedeflere ulaşırken ulusal yararların en üst düzeyde gerçekleştirilmesine, turizm sektöründeki sorunların çözümü, ilimizin yenilikçi ve rekabetçi bir ekonomiye sahip olmasına, sosyal refah ve yaşam kalitesinin yükseltilmesine ve yüksek insan kalitesine sahip olmaya katkı sağlayacaktır.

Bir yerde sürdürebilir turizm faaliyeti gerçekleştirecekseniz ulaşım, konaklama ve hizmet sektörünün eğitimi gibi altyapı sorunlarının çözülmesi gerekmektedir. Turizm sektöründe çalışmaya başlamak, sürdürebilmek ve üst seviyelere yükselebilmek için birçok özelliğe sahip olmak gerekiyor. İnsan ilişkilerinde iyi olmak, hizmet etmeyi sevmek ve sektöre en alt kademelerden baştansa bile sabırlı olmak bunlardan bazılarıdır. Ancak belki de sektör için en çok aranan özellik yabancı dildir.” dedi. Haber Merkezi

 

 

 

Editör: Haber Merkezi