26-29 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan EMITT, 70 bin metrekarelik 12 salonda, 80 ülkeden 5 bin firma ve markayı buluşturacak.

 

Ordu’nun tanıtımının yapılacağı 12. Salonda bulunan Ordu Standında açıklamalarda bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun tanıtımı için hiçbir fırsatı kaçırmadıklarını söyledi. Ordu’nun, Türkiye’de en fazla tanıtılan ili olduğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi: “EMİTT Fuarı Türkiye’nin en büyük turizm fuarı bugün İstanbul’da Beylikdüzü’nde başladı. Burada turizm ile ilgili irtibatlı bütün yerleşim birimleri, şehirler, ilçeler, kasabalar ve oradaki turistik tesis sahipleri katılıyor ve kendilerinin tatilde veya turizmde neden tercih edilmelerini gerektiğini ziyaretçilerine broşürlerle, görsel bir takım materyallerle veya bizzat kendileri anlatarak ellerinde bulundukları değerleri pazarlıyor ve tanıtıyorlar. Bu çok güzel bir şey. Fuara stant açarak ve ziyarete gelen insanlar buraya neden geldiklerini biliyorlar. Burada herkesin ortak amacı turizm. Herkesin amacı ziyaretçi sayısını arttırmak ve tanınmak.”

 

"Turizm potansiyeli fazla"

 

Vali Balkanlıoğlu Ordu’nun, Karadeniz’in bozulmamış doğasıyla en güzel illerinin başında geldiğini belirterek, “Biz Ordu’yu her açıdan tanıtmak istiyoruz. Bu tanıtımı sadece merkez olarak değil, bütün ilçelerini ve sahilini aynı zamanda yaylalarını da ele alarak yapıyoruz. Burada Ünye ilçesinin standındayız Ünye Belediye Başkanımız bu sene değişik bir stant dizaynı yapmış. Ordu’da en fazla tarihi eser aşağı yukarı Ünye ilçesinde bulunuyor. Ünye Ordu’nun ve Karadeniz’in en güzel ilçelerinin başında yer alıyor. Turizm potansiyeli oldukça fazla” diye konuştu.

 

Vali Balkanlıoğlu, Ordu’nun tanıtımı için Türkiye’de yine bir ilki başardıklarını dile getirerek, haftasonu 2 bin rakımlı Çambaşı yaylasında 28-29 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan Kar Festivalinin Pazar günü El Cezire TV’nin canlı olarak yayınlayacağını duyurdu.

 

Öte yandan, Ünye Belediyesi de EMITT Fuarın da stant açarak tanıtımda  bulunuyor. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi