Adıgüzel, önergesinde şu sorulara yer verdi: “Daha önce yapılmakta olan Antalya ve İzmir seferleri niçin iptal edilmiştir? Vatandaşın talebi ve yeterli yolcu potansiyeli olmasına rağmen bu seferler niçin tekrar konulmamaktadır?

Ankara ve İstanbul sefer sayılarındaki azalmanın sebebi nedir? Ankara ve İstanbul’a uçuş yapan yolcuların aynı gün geri dönüş yapmak istediklerinde, farklı rota seçmek zorunda kalmaları ya da ertesi gün dönmek zorunda kalmaları ile oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için ne tür önlemleriniz vardır?

 Ordu ve Giresun’da yaşayan pek çok vatandaşımızın bu durumlar nedeniyle Trabzon havaalanını kullanmaya mecbur bırakıldığı düşünüldüğünde, bazı sefer sayı ve çeşitlerinin Ordu-Giresun havalimanına kaydırılması gibi bir düzenleme düşünülmekte midir?

Trabzon havaalanını kullanmak zorunda bırakılan Ordu ve Giresunlu vatandaşlarımızın yoğunluğu göz önüne alındığında Trabzon havalimanının nedense kayırıldığı yönünde bir algı söz konusudur. Bu şekilde Trabzon havaalanının kullanmak zorunda bırakılan Ordu ve Giresunlu yolcu sayısı hakkında bir çalışma yapmayı ve bu yolcuların Ordu Giresun havaalanından uçmasının sağlanması bu şekilde Trabzon havaalanının kayırıldığına dair algıların giderilmesi düşünülmekte midir?” Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi