Ordu Yorum/Celal Yıldız


Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı’nın 87. kuruluş yıldönümü kutlandı. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve çok sayıda daire başkanının katıldığı programda, Ordu büyükşehir olduktan sonra itfaiye teşkilatından emekli olan personele plaket verildi. 185 personel ve 46 araçla hizmet veren Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın; 2 şube müdürlüğü, 4 ilçede itfaiye grup amirliği ve 15 ilçede itfaiye müfrezesi bulunuyor. 


Yılmaz, “İlçelere araç takviyesi yapılacak”


Ordu’nun büyükşehir olmasından dolayı ilçe ve beldelerin sevk işlerinin artık büyükşehir belediyesinin yönlendirdiğini belirten Enver Yılmaz, Ordu’da iklimden dolayı çok fazla orman yangını çıkmadığına dikkat çekti. Yılmaz, “Önümüzdeki günlerde ilçelerimize yeni araç takviyesi yapmayı düşünüyoruz. 5 aracımızın bakım ve onarımını İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapacak” ifadelerini kullandı.


Balkanlıoğlu, “İtfaiyenin yangın dışında da görevi var”


Türkiye’deki itfaiye kökeninin Osmanlı döneminde dayandığı bilgisini veren Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Ülkemizdeki ilk itfaiye teşkilatı Osmanlı döneminde tulumbacılar adıyla kuruldu. Büyük yangınlarda İstanbul’un yarısı yanmıştır. Teşkilat zamanla o kadar profesyonel hale geldi ki bölgemizdeki ülkelere eğitim verecek durumdayız. İtfaiyenin yangın dışında da görevi var. Misal büyük kazalarda araçtan çıkarılamayanlar oluyor. Onlar itfaiye sayesinde çıkıyor” şeklinde konuştu.  
Editör: Haber Merkezi