Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB) ve İZFAŞ ortaklığıyla bu yıl 10’umcusu düzenlenen “Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı”, 08-11 Aralık 2016 tarihlerinde yeni fuar merkezi İzmir/Gaziemir’de gerçekleşecek.


Ordu Valiliği’nin de yer alacağı “Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı” hakkında bilgiler veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, “İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak, Valiliğimizi temsilen katılacağımız ‘Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi’nde standımız yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından ziyaret edilmekte olup, tatil planı yapmakta olanlara gerekli broşürler verilmektedir. Ayrıca, Müdürlüğümüz olarak seyahat acentaları ziyaret edilerek, İlimizin farklı destinasyon alanları hakkında bilgilendirme yapılarak İlimize tur düzenlemeleri için görüş alışverişinde bulunulmaktadır” dedi.


“Travel Turkey İzmir” fuarının her yıl artan yurt dışı katılımıyla önemli turizm fuarlarından birisi haline geldiğini belirten Uğur Toparlak, “Türk turizm sektörünün başarılı organizasyonu ‘Travel Turkey İzmir’, 2016 senesinde ''fuarizmir'' fuar alanında 1000’in üzerinde firma ve her yıl artan yurtdışı katılımıyla  büyümeye, katılımcılarına fırsatlar sunmaya ve dünya turizm sektöründe bilinirliğini artırmaya devam edecektir. Türkiye’nin ve değişik ülkelerle bölgelerin turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen fuar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da farklı destinasyonlardan çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yapacaktır” diye konuştu.


“Travel Turkey İzmir” fuarının, turizm sektöründe yeni iş bağlantıları kurmak isteyen sektör temsilcileri için büyük bir fırsat oluşturduğuna dikkat çeken Uğur Toparlak, “2015 yılında 31 Ülkenin katıldığı Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresini 64 farklı ülkeden 33 bin 688 kişi ziyaret etmişti. Bu yıl çok daha fazla katılımın ve ziyaretçinin olması beklenmektedir” şeklinde konuştu.


Ordu Standının, fuar alanı içindeki A holünde, DOKA standı içerisinde hizmet vereceğini ifade eden Toparlak, şunları kaydetti: “Profesyonel düzeyde Valiliğimizi temsilen katılacağımız fuarda İlimizin tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin yanı sıra ekonomik değerlerinin de tanıtımını yapacağımız fuara, ilimizde bulunan turizm sektör temsilcileri ile İzmir’de yaşayan hemşerilerimizin katılımını bekleriz.” Ordu Yorum

 

 

Editör: Haber Merkezi