Seminere Ordu SMMM Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Oda Sekreteri Bahadır Baş, Oda Başkan Yrd. Mustafa Çörtük, Oda Saymanı Haluk Civanbay, Yönetim Kurulu Üyesi M.Ender Sönmez ile Meslek Yüksekokulu Hocaları ve Öğrencileri ile Ordu’dan gelen meslek mensupları; SMMM Sezai Kantar, SMMM Orhan Şebcioğlu, SMMM Ahmet Sayan, SMMM Murat Başaran Sağra ve SMMM Metin Ünal katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Mesudiye MYO Müdür Muhammed Yıldız; “Bugün Ordu’nun en uzak ilçesi olan Mesudiye’ye gelerek bizlere değerli bilgilerini paylaşacak olan Ordu SMMM odasının değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum.” dedi.  Sunumlarını yapmak üzere Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Oda Sekreteri Bahadır Baş ve Oda Yönetim Kurulu Üyesi M.Ender Sönmez kürsüye davet etti.

Seminerin Açış Konuşmasını Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel; “Muhasebe mesleğinin tarihsel gelişimi konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Muhasebe mesleği ülkemizde henüz 25 yıllık bir geçmişe sahip, oysa gelişmiş pek çok ülkede muhasebe mesleğinin yasalarla kuruluşu yüz-yüz elli yıllık geçmişe sahip. Bugün Ordu Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu olarak siz değerli öğrencilerimizle bir arada olmak sizlerin sorunlarını dinlemek ve gelecekte atılmayı düşündüğünüz muhasebe mesleği ile ilgili çeşitli bilgiler sunmak istedik”. Dedi. Yüksel konuşmasının devamında Muhasebe mesleğinin Türkiye’deki yeri ve önemi ile ilgili görüşlerini izleyicilerle paylaştı.

Yönetim Kurulu Üyesi M.Ender Sönmez; Muhasebeci Mali müşavir olabilmek için gerekli genel ve özel şartları anlattı. Sönmez Muhasebeci Mali Müşavir olabilmek için 4 yıllık fakülte mezunu olmanın zorunlu olduğunu meslek yüksekokulunda okuyan ve bu mesleğe girmek isteyen değerli arkadaşlarımın 2 yıllık yüksekokul eğitimlerini 4 yıla tamamlamaları gerektiğini bunun en önemli şart olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında staja giriş sınavı, SMMM yeterlilik sınavları ve konuları hakkında görüşlerini öğrencilere aktardı.

Oda Sekreteri Bahadır Baş; Muhasebe mesleğinin bugünü ve geleceği başlıklı konuşmasında öğrencilere öncelikle muhasebe bürolarında yapılan iş ve işlemleri anlattı. Gelişen teknoloji ışığında muhasebe mesleğinin gelecekte boyut değiştireceğini, bugün mesleğin kayıt giren, veri giren, boyutundan gelecekte analiz den, yorumlayan ve yol gösteren boyutunun önem kazanacağını söyledi. Konuşmasında öğrencilerin başarılı olması için gerekli en önemli adımın çalışmak olduğunu söyledi. Herkes gibi gezer, herkes gibi uyur, herkes gibi ders çalışır ve herkes gibi televizyon seyrederseniz sonuçlarda herkesinki ile aynı olmakta. Fark yaratmak için mutlaka daha fazla çalışmak gerektiğini söyledi.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi