TÜRKİYE’DE 397 PLAJDA VAR…

Türkiye Çevre Eğitimi Vakfı (TÜRÇEV) Koordinasyonunda yürütülen uluslararası Mavi Bayrak programının 2014 yılı için mavi bayrak alan plaj ve marinaları içerisinde Ordu’da yer alarak Mavi Bayrağına kavuştu. Türkiye’de 397 plaj ve 22 marina mavi bayrak almaya hak kazanırken, bu plajlar içerisinde “Akyazı Sahil Plajı” da yer aldı.
Mavi Bayrak almaya hak kazanan Akyazı Halk Plajında düzenlenen törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu İl Jandarma Komutanı Şeref Çakmak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Tomakin, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan Sivil Toplum Kuruluşları ve protokol katıldı.

PROGRAM BAŞARIYLA YÜRÜTÜLDÜ…


Uluslararası Turizm pazarında da büyük öneme sahip olan Mavi Bayrak için Akyazı Plajında  sahile ulaşım, yürüyüş yolları, otopark, oturma birimleri, sahil güvenlik,duş kabinleri ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, yapılan tesislerle birliktedeniz suyunun düzenli olarak kontrol edilerek incelenmesini ve sağlık açısından uygunluğu sürekli test ettirdi.

BAŞKAN YILMAZ; “MAVİ BAYRAK BÜYÜK BİR ŞEREFTİR”


Mavi Bayrak töreninde bir konuşma yapan Başkan Enver Yılmaz Karadeniz Bölgesinde Kocaeli ve Düzce’den sonra ilk Mavi Bayrak alan ilin Ordu olduğunu söyledi. Ordu Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra çevre illerden farklı bir takım özellikleri ya da daha hızlı kazanımlarının olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, “ Türkiye’de uzun sahil şeritlerine sahip olan ilimizde bu aşamaya kadar Mavi Bayrakla ilgili bir takım teşebbüsler yapılmış olmasına rağmen kriterlerin tam yerine getirilememesinden dolayı maalesef bu aşamaya kadar bu bayrağı resmi olarak alamamıştık. Biz Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra plaj mevkiimizde çok ciddi eksiklikler vardı. Onları tamamladık. Burada yapılan tesislerin tamamı Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere Mavi Bayrak kriteri yerine getirilsin diye; özel olarak Bakanlığın istediği kriterlerin içindeki uygulamalardı. Türkiye’de 397 adet Mavi Bayraklı plaj var. Mavi Bayrakla birlikte cankurtaran hizmetleri ve bot sürekli bu sahilde olacak. Duşakabin, soyunma kabinleri ve diğer hizmetleri ile denizi temiz Ordu var artık. Temizlik kriterini yerine getiren Sağlık Bakanlığımızın 15 günde bir düzenli şekilde almış olduğu ölçümlerdir. Akyazı mevkiimiz kirden arınmış, temiz, çöp dökülmeyen ve kirli atıksu akıtılmayan Türkiye’deki sayılı illerden bir tanesi. Bu güzelliği hep beraber koruyacağız. Bu yıl geçtiğimiz yıllarla kıyaslandığında ölümlü boğulma olayları en az seviyede oldu. Ekiplerimiz derhal müdahale etti.Mavi Bayrak büyük bir şereftir.” Şeklinde konuştu.

VALİ BALKANLIOĞLU; “ORDULULAR BU SAHİLİ KORUYARAK BUGÜNLERE GETİRDİLER”


Başkan Enver Yılmaz’ın konuşmasının ardından bir konuşma yapan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise özetle şunları söyledi; “Ordu’da güzel bir sahile sahip olmak bizi de mutlu etti. Ordulular bu sahili koruyarak bugünlere getirdiler. Karadeniz boyunca birçok il ve ilçe olmasına rağmen birçok kriter gerektiğinden dolayı diğer illerin sahip olmadığı Mavi Bayrağa Ordu’nun sahip olması büyük bir şereftir” dedi. 
Konuşmaların ardından gönüllü dalgıçlar tarafından denizden karaya çıkarılan Mavi Bayrak, daha sonra Başkan Enver Yılmaz ve misafirler tarafından bayrak direğine takılarak göndere çekildi.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi