Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğünün yıl sonu değerlendirmelerinde yaptığı çalışmalar sonrasında; Sağlık Bakanlığının verilerine göre 2013-2019 yılları arası 12 bin 412 vatandaş organ ve doku bağışında bulunarak Türkiye sıralamasında 13. Sırada yerini aldı. Ordu’da organ nakli için bugüne kadar toplamda 227 beyin ölümü tespiti sonrası 80 aile organ nakli için onay verdi.

 

Bu kapsamda; Ordu 2019 yıl sonu itibari ile organ bağışı kazanımında, Türkiye genelinde 3 bin 407 bağışçı sayısıyla 10. Sıradaki yerini koruyor. Ordu, beyin ölümü bildirimleri ve donör çıkartımında 2019 yılsonu, 19 beyin ölümü tespiti ve 8 aile onayı sonrasında, yüzde 42 ile Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldı.

 

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu 2019 yıl sonu değerlendirmelerinde başta Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Uzm.Dr. Ali Altınbaş’ı ve ekibini tebrik ederek ‘‘Temennimiz bağışçı sayısının daha da artmasının yanında, Beyin ölümü sonrası onay veren bağışçı ailelerinin sayısının da artmasıdır. Ne yazık ki bizler ancak alıcı durumuna gelince bağışın önemini fark edebiliyoruz. Bu kapsamda tüm halkımızın organ bağışına katılımlarını gönülden desteklemekteyiz. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olacağı inancındayız.’’ Dedi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi