Başkan Güler, 2002 yılından önce Ordu’da ve Türkiye’de sağlık alanında içler acısı durum hakimdi diyerek, bugün ahkam kesen muhalefet partileri var ya sadece bu millete sağlık alanında çektirdiği çilenin hesabını veremezler dedi. Güler bugün gelinen noktada sağlık alanında Türkiye devrim yapmıştır adeta dünyanın en ileri ülkeleriyle yarışır hale gelmiştir dedi. Sadece Dünyada 13 ülkede bulunan “gece uçuşlu ambulans helikopterlerimizde” insanlarımızın hizmetine sunulduğunu ifade ederek bugün 2002 yılından önce bu hizmetlerin hayal bile edilmesi mümkün olmayan hedeflere ulaşmış kudretli ve şefkatli Türkiye var dedi.

“Sağlıkta devrimler yaptık”

Ordu’nun Sağlıkta lider konuma geleceğini belirten Güler; “2002’de 18 olan MR sayısını 256’ya; 121 olan tomografi sayısını 466’ya; 495 olan ultrasonografi cihaz sayısını 2 bin 782’ye; bin 510 olan diyaliz cihazı sayısını 5 bin 408’e yükselttik. 2002’de bin 534 olan yoğun bakım yatak sayısını 11 bin 874’e çıkardık.Hastane odalarını koğuştan gerçek hastane odasına dönüştürdük. İçinde banyosu ve tuvaleti olan oda sayısında yüzde 500’lük artış sağladık.Kamuya ait sağlık kuruluşlarındaki muayene oda sayısını yüzde 400 arttırarak vatandaşlarımızı muayene kuyruklarından kurtardık. 2002’de 20 bin hastaya bir uzman muayene odası düşerken şimdi 2 bin kişiye bir uzman muayene odası düşüyor.Hastanelerimizi tıbbi cihaz fakiri olmaktan kurtardık. Hastanelerimizin yoğun bakım, yanık ve yenidoğan kapasitelerini önemli ölçüde artırdık. Her ile en az bir adet Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) olmak üzere toplamda 133 ADSM açtık.“Ulusal Organ Nakli Bekleme Sistemi” kurduk.Bağışlanan organları hiç beklemeden uygun hastaya ulaştıracak ekip ve donanımı hazırladık” dedi.

Başkan Güler, şöyle devam etti; “Doktorlarımızın tam gün çalıştığı, performanslarına göre kazançlarının arttığı bir sitem kurduk. Vatandaşlarımızı yanı başındaki hastaneden hizmet alamama sıkıntısından kurtardık. Ana – baba-nine- dedelerin çocuklarının sırtlarında muayenehanelere taşındığı , çoğu zaman ailenin maddi gücünü aşan ödemelerin yapıldığı düzeni ortadan kaldırdık.” Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi