Hakkari'nin Çukurca ilçesinde uğradıkları mayınlı saldırı sonucu şehit olan 8 askerden biri olan Ordulu uzman Çavuş Samet Kılıç, Samsun-Çarşamba Havaalanı'nda törenle karşılandıktan sonra memleketi Ordu’nun Perşembe ilçesine getirilerek burada düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
 Hakkari'de şehit olan Ordulu Samet Kılıç'ın cenazesi dün ikindi namazından sonra Perşembe’nin Soğukpınar köyünde düzenlenen resmi törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
 Askerliğini tamamladıktan sonra 2,5 yıl önce Jandarma Uzman Çavuş olan Şehit Samet Kılıç, 24 Temmuz’da 24 gün öcne Merve Kılıç ile evlenmiş, 10 gün önce eşiyle birlikte Hakkari’ye gitmişti.

Şehit Kılıç'ın cenazesi uçaktan alındıktan sonra cenaze aracıyla Perşembe İlçesi Soğukpınar Köyü Dereiçi Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Şehidin naaşının gelmesi üzerine eşi Merve Kılıç (24), babası Ahmet Kılıç (48), annesi Ömür Kılıç (46) erkek kardeşi Sercan Kılıç (22) ve yakınları tabuta sarılıp gözyaşlarına hakim olamadı. Baba Ahmet Kılıç, teröre lanet okurken, "Yavrum ben seni böylemi gönderdim, yavrum bizi nereye bırakıp gidiyorsun" diyerek feryat etti. Şehit cenazesiyle Hakkari'den gelen Merve Kılıç baba Ahmet Kılıç ve anne Ömür Kılıç'a sarılarak birbirlerini teselli etmeye çalıştı. Bu esnada görüntü almaya çalışan basın mensuplarına şehit yakınları 'Şov yapıyorsunuz, başka işiniz gücünüz yok' diyerek tepki gösterip görüntü almalarını önlemeye çalıştı.
Anne Ömür Kılıç "Yavrum seni böylemi gönderdim böyle tabuttamı gelecektin" diyerek gözyaşı döküp fenalaştı.
24 gün önce evlendiği eşi Merve Kılıç ise, "İnadına ağlamayacağım, ağlamayacağım kuzum, ağlamayacağım hayatım" diyerek gözyaşı döktü.

Editör: Haber Merkezi