4 Ocak 2017 tarihinde Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylasında gerçekleştirilen ‘Sarıkamış Şehitleri Anısına Saygı Nöbeti’ programından sonra dün  Fatsa ilçesinde Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Saygı Yürüyüşü programı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Fatsa Orta Büyük Camii İmam Hatibi Ahmet Özay, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

 

İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından yapılan duanın ardından bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Her bir karış toprağı şehit kanları ile sulanmış bu aziz vatanda, hür ve bağımsız yaşamanın bedelini bin yıldır ödüyoruz ve ödemeye de devam edeceğiz. 1071’de başlayan kıyam ve diriliş, bize bir Anadolu Selçuklu, bir Osmanlı ve bir Türkiye cumhuriyeti devleti bağışlamıştır. Dahası ilahi kelimetullahı Balkanlara, Avrupa’ya ve dünyanın en ücra köşelerine kadar taşıma fırsatını bahşetmiştir. Yüce Türk Milleti Allah’ın ipine sımsıkı sarılmış ve bu yolda can vermiştir. Söz konusu olan vatan, bayrak, din olduğunda, şehadete gül bahçesine girercesine koşmuştur. İşte Sarıkamış’ta bunlardan bir tanesidir” dedi. 

 

“Ecdadımıza hürmet ve saygıda kusur etmemeliyiz”

 

Türk tarihinin doğru öğrenilmesi ve doğru öğretilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Yavuz, “İşgal altındaki topraklarımızı tekrar kazanmak için o gün ordumuz sefere çıkmış, fakat zafer nasip olmamıştır. İnsanlar sırf başarısız oldu diye hain değildiler. Yeteneklerini, bilgilerini sorgulayabiliriz. Yeterli olmadıklarını düşünebiliriz. Ama asla onlara hain diyemeyiz. O yüzden tarihimizi doğru öğrenmeliyiz. Ecdadımıza hürmet ve saygıda kusur etmemeliyiz. Nitekim bugün arkasından konuştuğumuz insanlar, evlendiğinde zifaf gecesine girmeden cepheye girmiş bir komutandan bahsediyoruz. Eğer bugün başarılı olsalardı, başka türlü anılacak ve başka türlü anlatılacaktı. İnsanlara biz gölge düşüremeyiz. O yüzden bizim inancımıza ve anlayışımıza göre; sefere çıkmak bizim görevimiz, ama zaferin Allah’ın olduğunu hepimiz bilmeliyiz. İşte Sarıkamış Harekatı da bunlardan bir tanesidir. O gün sefere çıkan Türk Ordusu’nun şerefli neferleri, Allah’a ve onun Resulüne kavuşmuştur ve emeline ulaşmıştır. Ama dünyalık hedefini gerçekleştirememiş, işgal altındaki topraklarımızı kurtaramamıştır. İşte bu şuurla yine buradayız” diye konuştu. 

 

Konuşmanın ardından, protokol mensupları, siyasi parti ve STK temsilcileri, askerler, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan kortej, 15 Temmuz Özgürlük Meydanı’ndan başlayan Saygı Yürüyüşünü, Fatsa ilçe merkezinden geçerek, Atatürk Parkı’nda bulunan anfi tiyatro alanında tamamladı. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi