Ordu’da yıllardır gündemde olan ve son olarak geçtiğimiz gün Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın ihaleye çıkacağını belirttiği Ordu Stadı, soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın şehirlerde yaptığı Uefa kriterlerine uyan stadyumlar projesinde 23 Kasım’da ihaleye çıkacak olan Ordu Stadı’nın yerinden, bütçesine, eski stattan, kapasitesine kadar bir çok konu tartışmalara neden olacak gibi.


Tesis 2025’e kadar Orduspor Kulübü’ne ait !


Belki de Ordu Stadı ile ilgili olarak, ilk akla gelen sorunlardan bir tanesi Stadın yapılacağı yer. Zira Stadyumu’n yapılacağı Durugöl Spor Tesisleri’nin olduğu yer 2025 yılına kadar Orduspor’un sözleşmeli tesisi. Orduspor Kulübü, stadyumun oraya yapılma isteğine daha önce karşı çıkarken, 2025’e kadar Durugöl’de olacaklarını belirtmişti.

Altyapıdan olumsuz rapor gelmişti


Bütün karşı çıkışlara rağmen Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gözetiminde daha önce altyapı çalışması yapılmıştı. Stadyum için yapılan altyapı çalışmasının ardından yapılan incelemelerde zemin etüdü bakanlığınca olumsuz rapor gelmişti.

Amatör ne olacak ?


Sadece Orduspor değil, Ordu Amatör’ünde ve altyaş gruplarında mücadele eden birçok takımın maçlarını ve antremanlarını yaptığı tesislerin yıkılması sonucu Amatör’ün geleceği merakla bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz konuyla ilgili ”ihalenin ardından inşaat süreci başlamadan amatör spor kulüplerimiz için modern spor sahaları ve kapalı alanları hizmete açacağız” maddi olarak geride olan kulüplerin ayrı ayrı yerlerde olacak olan sahalara ulaşım konusunda nasıl bir yol izleyeceği bilinmiyor.

100 Milyon Liralık ‘hazır’ bütçe


Yapılacak ihalenin ardından inşaatına başlanacak olan Ordu Stadı’nın bütçesi ise oldukça konuşuluyor. 100 Milyon Liralık bütçe ile yapılacak olan Stadyum için, daha önce yapılmış ve defalarca restore edilmiş tesis yıkılacakken, şehrin belli bölgelerine yeni sahaların yapılması ve bunun içinde bütçe çıkacak olması kafaları karıştırıyor.

Kapasite 20 bin !


100 Milyon Lira’ya mal olacak olan Ordu Stadı’nın kapasiteside oldukça konuşuuluyor. Ordu için sembol olan 11024 kişilik 19 Eylül Stadyumu’nun yerine yapılacak olan 20 Bin kişilik stadyumun kapasitesi Ordu’daki çoğu taraftarı tatmin etmedi. Şehrin göbeğinde olan ve sembol olan Ordu 19 Eylül Stadyumu yerine de meydan yapılacak olması bir başka tartışmalara neden olacak sorunlardan birisi olacak.
Ordu Yorum / Samet Karadağ / Özel Haber
Editör: Haber Merkezi