Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Tokat'ın sahile açılan kapısı olmak istediklerini söyledi.
Tokat’ın Yeşilyurt ilçesinde 1 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinde bazı temaslarda bulunmak üzere Tokat’a gelen Başkan Yılmaz’ı Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ve AK Parti İl Başkanı Adem Çelik’le birlikte belediyenin girişinde karşıladı. Başkan Eroğlu’nu makamında ziyaret eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’nun Tokat’la komşu olmasından dolayı ulaşım konusundaki işbirliğine dikkat çekti. Başkan Yılmaz, “Tokat ile Ordu arasındaki özellikle ulaşım konusundaki işbirliğine önem veriyoruz. Bizim Fatsa - Aybastı - Reşadiye ve Ünye - Akkuş - Niksar yollarımız karayolları ağında olup halen belli bölümleri duble ama standartlara uygun geliştirme çalışmalarımızın devam ettiği yollarımız var. İnşallah bizim ulaştırma meselesini rahatlattıktan sonra Tokat'ın da sahile açılan kapısı olmak istiyoruz. Bu anlamda da Ordu olarak Tokat ile olumlu, güzel ilişkilerimizin olduğu, güzel diyalog ve arkadaşlıklarımızın olduğu, ismi telaffuz edildiğinde her zaman içimizde tebessüm oluşturan güzel bir ilimiz” dedi.
Tokat’a Yeşilyurt’taki seçimlere yönelik hem bir değerlendirme hem katkı verebilme adına geldiğini ifade eden Başkan Yılmaz, “İl Başkanlığımız programı çerçevesinde bir sonra geçmek suretiyle bir çalışma yapacağız. Yeşilyurt seçimlerimiz de inşallah halkımızın hür iradesiyle vereceği oylarla sandıkta partimizin başarılı bir şekilde çıkmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise Ordu Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını ifade ederek, “'Ağabey' belediyesi anlamında da Başbakanımız böyle bir görev verdi. İnşallah hep beraberce hem Tokat hem Ordu için güzellikler yapacağımıza canı gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.
AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan da Ordu - Tokat duble yolunun Tokat'ın orta merkez ve kavşak olması açısından önemli olduğunun altını çizerek, “Bu projeyi inşallah Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver beyle, Ordu milletvekillerimizle beraber geçmiş dönemde belli bir noktaya getirmiştik. İnşallah önümüzdeki süreçte de kendisinin de vereceği katkılarla birlikte inşallah hayata geçireceğiz. Tokat'ın en büyük projesi diyebileceğimiz veya en büyük hayali dediğimiz Tokat'ın gelişimine önemli katkılar sunacak bir projenin beraber yürütülmesi noktasında bizleri ayrıca mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
Başkan Yılmaz, Tokat Belediyesi’nin ardından AK Parti İl Başkanı Adem Çelik’i makamında ziyaret etti. Başkan Çelik, Ordu’nun mahalli idareler seçimlerinde 20’de 20 yaptığına dikkat çekerek, “Tokat’ta 12’de 12 yapmıştık ama bir kazaya uğradık. Yeşilyurt seçimlerini alarak inşallah 12’de 12 yapacağız” açıklamasında bulundu.
Kaynak: iha