Ordu’da yerel yöneticiler tarafından uygulanmaya çalışılan turizm atağı ile Ordu’nun geleceği turizm üzerine kurulmak isteniyor. Fındığa bağlı ekonominin yanı sıra turizmin de önemli bir geçim kaynağı olarak görülmesi, Ordulu için büyük avantaj. Yeşille mavinin buluştuğu doğasıyla doğal bir turizm cenneti olan Ordu, doğru projelerle bir turizm cenneti olabilir. Sokaktaki vatandaş, turizm atağı için bu güne kadar geç kalındığına değinerek, son yıllarda yapılan havaalanı, yol gibi büyük projelerde turizmin vatandaş için gelir kapısı olabileceğini belirtiyor.

“Söylemler sözde kalmamalı”

Murat çakıcı: “Ordu’nun tam anlamıyla bir turizm şehri olabilmesi için çok zamana ihtiyaç var. Yöneticiler Ordu’nun geleceğini turizmde görüyor. Bu konuda haklı olabilirler fakat, bunun için doğru adımlar atılmalı. Öncelikle, Söylemler sözde kalmamalı. Halkın ekonomisi fındığa dayalı bu tek yönlülükten kurtulmak lazım. Yaylalarımız, denizimiz doğru projelerle değerlendirilerek dünyaya açılabilir. Bu da Ordu’nun gelişime ve vatandaşın ekonomisine büyük katkı sağlar”

“Bütün mesele pazarlama”

Yılmaz Dumanoğlu; “Ordu’yu yöneten kişilerin turizm vizyonuna sahibi olması gerekiyor. Sadece turizm amaçlı düşünerek, Ordu için atağa geçilmesi lazım. Akdeniz, Eğe kıyılarında insanlar sadece sıcak havadan faydalanabiliyorlar ama bizim yöremizde hem deniz, hem yeşil yaylalar, hem de günümüzde insanların özlemle andığı doğal ve organik hayat mevcut. İnsanlar doğadaki değerleri keşfetmeye başladı. Bu açıdan Ordu çok değerli. Doğa turizmi ön plana çıktı. Aklın yolu bir. Burada bütün mesele pazarlama yeteneği, bu da yöneticilere düşüyor.  Gelecekte Ordu’nun ufku çok açık.”

“Turizm adına çalışanlar unutulmamalı”

İnci Gürsoy; “Ordu turizmde ön plana çıkabilir. Ama turizme emek verenlere biraz daha değer verilmeli. Büyük yatırımcıların yanında, turizme hizmet veren küçük işletmelerin de unutulmaması gerekiyor. El Sanatları Çarşısında el emeği Ordu’ya has ürünler yapıyorum. Feshane günleri yaklaşıyor ama biz gidemiyoruz. Ürünlerimizi orada sergilemek, Ordu’nun tanıtımına katkıda bulunmak istediğimizi dile getirdik ama belirli bir ücreti olduğunu söylediler. Yetkililerin bizi kendileri teklif ederek götürmeleri lazım. Turizmi hep birlikte güçlendirebiliriz. Turizm açısından önemli, ismi anılan bir şehir olabiliriz ama bunun için turizme hizmet verenlerin güçlendirilmesi gerekiyor.”

“Ordu’yu herkes görmeli”

Yalçın Melikoğlu; “Ordu’nun doğal güzelliğini herkese göstermeliyiz. Bu güne kadar saklı kalmış bir şehir. Neden biz de turizmle anılan, doğal güzellikleri ön plana çıkmış bir şehir olmayalım. Bunun için yapılan yatırımlar ve halkın bilinçlenmesi önemli. Bu yatırımlar yapılırken de doğal güzellikten faydalanılmalı, öncelikle doğa düşünülmeli. Eğer doğa turizmi diyorsak doğaya zarar vermeden hareket edilmeli” Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

Editör: Haber Merkezi