Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Antalya Ulusal YÖREX Fuarına DOKA’nın açmış olduğu 200 metrekarelik genel stant içinde,25 metrekarelik alan içerisinde 3 personel ile katılım sağladı. YÖREX fuarına oda Genel Sekreteri İsmail Hakkı Üçer, oda personelleri Birol Şahin ve Kenan Kırış katıldı.
Ulusal YÖREX Fuarına katılım gerçekleştiren Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İsmail Hakkı Üçer fuar hakkında konuşmasında; “YÖREX fuarına katılım gerçekleştiren Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu’da yerel ürünler üzerinde faaliyette bulunan Sanset Gıda firması, Gürsoy firması, Altaş firması, Kramex firması, Arıcılar Birliğinin ürettiği ballar ile Canik helva ve Korsaş peyniri gibi ürünlerden numuneler alarak bu fuara katılım gerçekleştirdik” dedi. 

Genel Sekreter Üçer; “Bu fuarın yöresel ürünlere hitap etmesi nedeni ile Ordu ilinde yetişen bazı yöresel ürünleri tanıtmak için, özellikle coğrafi işaret çalışmaları son aşamaya gelmiş olan Ordu tostunun bizzat orada yaparak fuara katılan insanlara tattırarak tanıttık. Ayrıca Perşembe Koz helvasını orijinal kabı ile orijinal hali ile fuara götürdük, gün boyu fuara gelen insanlara koz helvasının tanıtımını gerçekleştirdik. Aynı zamanda Ordu tostunun yanında, Doğuş çay standımızda da çay ikramlarında bulunduk” diye belirtti. 

Fındığı oluşumunu senaryo çerçevesinde tanıttıklarını dile getiren Üçer; “Ancak stant önünde sergilediğimiz karalahanayı, yayla patatesi dediğimiz kırmızı patatesi, bununla birlikte gün darısı ve fırında yapılmış mısır unumuzu ve bunların dışında çotanağından ayrılmamış fındığımızı, çotanaktan ayrılmış kabuklu fındığı, kabuğundan ayrılmış iç taze fındığı ve kavrulmuş fındıkları bir senaryo çerçevesinde dizerek ürünün üretim safhasının Antalya’daki ziyaretçilerimize göstermeye çalıştık. Ayrıca Ordu inciri, Kabadüz çileği ile bizim muhacir üzümü dediğimiz izabella üzümü ve sık üzüm dediğimiz kaşı kara üzümü de dediğimiz ürünlerle bir enstantane oluşturduk" dedi. Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi