Ordu Yorum/Celal Yıldız

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İŞKUR’un, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında düzenlenen Aşçı Yardımcılığı ve Aşçı Hijyen Eğitimi Kursları belge dağıtım törenine katıldı. İŞKUR’un şuan ki durumunun iyi olduğunu belirten Balkanlıoğlu, “İŞKUR önceden çok pasifti hatta zavallı bir kurumdu” dedi. Ordu Valisi ayrıca geçmişten beri insanların devlet işi aradığını kaydetti. İŞKUR Ordu İl Müdürü İsa Kaymak da “Turizmde hizmet sunumunun ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Bunun için aşçılara önemli iş düşüyor” diyerek kursun önemine değindi.
 “Devlette işe giremeyen işsiz sayılıyor”
“İŞKUR önceden çok pasifti hatta zavallı bir kurumdu” diyen Ordu Valisi Balkanlıoğlu, “Önceden işsizler İŞKUR’a başvuru yapardı ama sonuç elde edemezlerdi.  Şuan iş meslek danışmanları oluşturuldu. Gelinen nokta gayet iyi ama insanlar devlette işe girmemişse kendisini işsiz sanıyor. Bizlerden iş isteyende çok fazla oluyor ama bizde İŞKUR’a ve tanıdık iş adamlarına yönlendiriyoruz” şeklinde konuştu. 
“Hijyen kurallarına dikkat edin”
Kurslardan elde edilen belgelerin tek başına yetersiz olduğunu vurgulayan Balkanlıoğlu, “İşimizi çok iyi yapmalıyız. Bizler çalışan insan arıyoruz. Sorun yaşatmayan insan arıyoruz. Belgenizi aldıktan sonra kendiniz geliştirin. Aşçıların dikkat etmesi gereken en önemli unsur temizlik. Hijyen kurallarına dikkat etmeniz lazım” açıklamalarını yaptı. 
İsa Kaymak, “Kurslar sayesinde meslek ediniliyor”
Meslek eğitim kurslarıyla beraber mesleği olmayan vatandaşları kurslar sayesinde meslek sahibi yaptıklarını belirten İŞKUR Ordu İl Müdürü İsa Kaymak, “Ordu turizm kentlerinden bir tanesi olacak. Turizmde hizmet sunumunun ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Bunun için aşçılara önemli iş düşüyor. Ayrıca Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’yla beraber Gürgentepe ve Gölköy’de 16 tane kurs anlaşmamız var. Kurslardan 7 tanesini açtık. Bu sayede yaklaşık 500 kişinin istihdamı sağlanacak. Kurslara destek olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ayfer Özkurt, “Başkaları da kurslardan yararlansın”
Aşçılık kursuna katılan ve kursu başarıyla bitiren Ayfer Özkurt, “Kurs sayesinde 5 buçuk aylık bir sürede aşçılıkla ilgili bilgi aldık. Kurs sayesinde çeşitli işletmelerde çalışacağız. Bu kursların devamını ve başkalarının da bu gibi kurslardan yararlanmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi