OrduYorum/Hasan Özata/Özel Haber

           Fuarda gazete ve ordunun değerleri ile yer alan Ordu yorum Gazetesi, fuarı ziyaret edenlerin ilgi odağı oldu.
           Türkiye genelinde 40 yerel gazetenin davet edildiği fuarda Ordu’yu Ordu Yorum Gazetesi temsil etti. Fuarda Türkiye’nin dört bir yanından yerel gazeteler de yer aldı. Diğer gazetelerin yöneticileri ile iletişime geçen ordu yorum gazetesi ekibi, gazeteler arasındaki bölgesel farklılıkları, gazetelerin gelişmişliğini ve yerel dinamikleri görüp çeşitli konuları tartışma fırsatı bulurken, aynı zaman da çeşitli konularda karşılıklı fikir alış verişlerinde de bulunduk.
         Ordu Yorum Gazetesi olarak fuarda kendisine ayrılan stantta sadece gazeteyi değil, ordu’nun tarihi, sanatsal ve kültürel değerlerini de tanıttı. Ordu’nun dünya markası fındığı yerel lezzet tadında fuara katılan ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. 
           Fuarda çeşitli illerden seçilen 40 yerel medya kuruluşu kendi çalışmalarını ve bölgelerini tanıtırken, fuar kapsamında iletişim ve teknoloji alanındaki yenlikleri ve gelişmeleri yerinde inceleme fırsatı buluyor.  
        Fuarda yer alan BYEGM stantları hakkında da bilgi veren yetkililer şunları ifade ettiler; “Genel Müdürlüğümüz, fuar kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile devlet ve hükümet yetkililerinin gerçek sosyal medya hesaplarının bir arada takip edilebileceği ‘Kamudan Al Haberi’ mobil uygulamasını, ‘Anadolu’nun Sesi’ mobil uygulamasını, enformasyon hizmetleri faaliyetlerini, basın kartı başvuru sistemini ve dijital fotoğraf platformu oluşturmak üzere yürüttüğü ‘Ulusal Fotoğraf Portalı Projesi’ni fuarda tanıtıyor” dedi.
11-14 Eylül tarihlerinde yapılan İstanbul fuar merkezinde düzenlenen CeBİT bilişim fuarında ordu yorum gazetesi olarak son gün olan 14 Eylül Pazar günü stant açtık.
        Bizden önce fuarın açıldığı 11 Eylül Perşembe gününden itibaren günde on gazetenin stant açtığı BYEGM fuar alanında temsil edilen gazeteler geldikleri bölgenin ve ilin tanıtımına da katkı sunmaya çalıştılar.
Biz ordu yorum gazetesi olarak 12 Eylül Cuma günü fuar alanında Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen ve BYEGM alanında stant açan gazetelerin yetkilileri ve temsilcileri ile tanışma ve çeşitli konularda fikir alışverişlerinde bulunma fırsatı bulduk. İlk iki gün fuarı ve fuarda yer alan stant açan gazeteleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarını izleme ve gözlemleme fırsatı da bulduk. İlk iki gün yaptığımız bu izleme ve gözlem son gün bizim açacağımız stant için bir tecrübe ve deneyim oldu.
Aslında ilk iki gün yaptığımız çeşitli firma ve ajansların gerek halkla ilişkiler müdürleri, gerekse medya ve tanıtım sorumluları ile tanışmak ve sektörün reklam ve tanıtımı ile ilgili bilgiler paylaşmamız bizim adımıza çok önemli bir kazanç oldu.
Fuarın ilk iki günü biraz sönük geçti.sanırım bunda iki neden etkili oldu.birincisi hafta içi ve mesai günü olması.ikincisi ise ziyaretçilerin içeri ücretli alınması en önemli neden oldu diye düşünüyoruz.Ancak bütün bu olumsuzluğa rağmen fuarın son iki günü yani cumartesi ve Pazar günleri beklenenin üzerinde bir ilgi ile karşılandı.adeta ilk iki günün tam tersine yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı dersek yanlış söylememiş oluruz.
Bizler Ordu Yorum Gazetesi olarak ilk kez yapılan bu tür fuara ilk kez katıldığımız halde gördüğümüz ilgi ve alakadan dolayı fuardan çeşitli olumsuzluklara rağmen memnun ve iyi izlenimlerle ayrıldık.
        Bizler fuara katılımcı olarak katıldığımızı öğrendiğimizde önce gazetemizi ve Ordu'yu nasıl en iyi temsil ederiz sorumluluğu ile hareket ettik.Bu bağlamda ordumuzu en iyi şekilde tanıtmak adına başta valiliğimiz olmak üzere ordu büyükşehir belediyemiz ve Altınordu belediyemizle görüşerek önemli ölçüde ve bol miktarda orduyu tanıtan kurumlarımızı ve kuruluşları tanıtan kitap,dergi,broşür,el ilanı,çanta,kalem,flama,bayrak,dosya,bloknot ve daha önemlisi ordunun dünya markası fındık ile  katılarak orduyu en iyi şekilde tanıtma imkanı ve fırsatı bulduk.
       Bu materyallerin içerisinde ayırt etmeksizin her biri fuarda ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Bu anlamda bizlere bu destekleri veren Ordu Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu’ başta olmak üzere Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’a  ve Altınordu Belediye Başkanımız sayın Engin Tekintaş’a  verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerimizi sunar, bize güvendikleri için bizlerde bu güveni boşa çıkarmadığımızın bilinmesini ister ordu adına yakışır şekilde temsil ettiğimizi fuara katılmamıza öncülük eden  BYEGM olmak üzere diğer katılımcılardan övgüler aldığımızı iletmeyi de boynumuzun borcu biliriz.
          Fuarın son günü olan Pazar günü Ordu Yorum’un standını açtık. Bizimle beraber o gün İstanbul’dan İSTİKLAL gazetesi, Tekirdağ’dan yeni haber gazetesi, Konya’dan YENİGÜN gazetesi, Malatya’dan BAKIŞ gazetesi ve ARAPGİR POSTASI gazetesi, Kocaali’den GÖLCÜK HABER gazetesi, Bilecik’ten YARIN gazetesi ve SAKARYA gazetesi olarak stant açtık. Bu gazetelerin yetkilileri ile beraber zaman buldukça bir araya gelerek sorunlarımızı da konuşarak tartışma zemini ve fırsatı bulduk.
       Stantlarımızı ziyaretçilerin yanı sıra siyasetçi olarak AKP Manisa milletvekili Doç.Dr.Selçuk Özdağ’da ziyaret etti.Milletvekili Özdağ stant ziyareti sırasında bir süre sohbet ederek kendisinin de bir süre Basın ilan kurumu müdürlüğü de yaptığını söyledi.Daha sonra toplu hatıra resim çektirerek başarılar dileğinde bulundu.
       Ordu’yu en iyi tanıtmak adına fuar alanında stant açan bütün kurum,kuruluş ve firmaların stantlarını tek tek ziyaret ederek gazetemizi bıraktık. Ordu ve Ordu Yorum Gazetesi hakkında kısa bilgiler vererek tanıtım yaptık.
           Bu yıl ilk kez katılan (BYEGM)Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Anadolu basınını teşvik etmek amacı ile 81 ilden müracaatlar arasından 40 Anadolu yerel basınına fuarda kendilerini tanıtma fırsatı verdi.Dört gün süren fuar etkinliği kapsamında Ordu’dan dördüncü gün Pazar Ordu Yorum açtığı  stant da tanıtım yaptı.
          Fuarın bizlere katkıları olumlu ve pozitif oldu. Çünkü burada çok sayıda Türkiye bin en önemli reklam şirketleri var. En büyük şirketleri var ve onlar bölgelerde yapacakları yatırımları oradaki yerel medya üzerinden tanıtmak istiyorlar. Konuştuğum şirket pazarlama müdürleri "bu şirketlerin hemen hepsinin yerel basın bütçeleri var, ancak bu bütçeleri verecekleri yerel basınında kendilerini İstanbul sanayicilerine veya bu medya şirketlerine iyi tanıtmaları ve devamlılığı hakkında güven vermeleri gerekiyor."ifadelerini kullanıyorlar.

Editör: Haber Merkezi