İl genelinde 128 farklı noktada yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında 165 km yolu asfaltla buluşturdu. 
Bütçenin büyük bir kısmının yola ayrıldığını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “752 Km Sıcak Asfalt Yol Projesi’yle tarihi bir yatırıma imza atan Büyükşehir Belediyemiz, Ordu’yu örnek gösterilen bir il hâline getirecek” dedi.

2016 yılında 165 km yol asfaltla buluştu


Başkan Enver Yılmaz, “Cumhuriyet tarihinde yerel yönetimler alanında tek seferde yapılan en büyük yol ihalesi olan 752 Km Sıcak Asfalt Yol Projesi kapsamında 2016 yılında; Altınordu’da 32 km, Perşembe’de 28 km, Ulubey’de 25 km, Fatsa’da 24 km, Ünye’de 20 km, Çamaş’ta 2 km, Gölköy’de 6.5 km, Gülyalı’da 5 km, Kumru’da 3.5 km, Korgan’da 1.85 km, Kabadüz’de 1.5 km, Kabataş’ta 300 m, Çatalpınar’da 13.4 km, Gürgentepe’de 200 m ve İkizce’de 2 km olmak üzere toplam 165 km yolu asfaltla buluşturduk. Diğer ilçelerimizde de sıcak asfalt çalışmalarımız aralıksız devam etmekte olup, 152.5 km yolu asfalta hazır hale getirdik. 2016 yılı sonuna kadar da asfaltını dökeceğimiz bu yolları hizmete sunacağız” diye konuştu.

152 Km yola asfalt döşendi


Büyükşehir Belediyesi olarak, toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlayan, güvenli, erişilebilir, ekonomik, konforlu, hızlı, çevreye duyarlı, kesintisiz, dengeli, çağdaş hizmetlerin sunulduğu sürdürülebilir bir ulaştırma sistemi oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Hava koşullarının yağışlı olması nedeniyle zaman zaman sekteye uğrayan çalışmalarımızı, şu an verimli ve hızlı şekilde sürdürüyoruz. Bu kapsamda 241 mahallemizin yol güzergahında 128 noktada asfalt öncesi çalışmalarda sona geldik, 152.5 km yolu asfalt dökümüne hazır hâle getirdik. Hava şartlarının uygun olması durumunda asfalta hazır hale getirilen bu yolları da sıcak asfalta kavuşturmuş olacağız. Şehir merkezinde imarlı alanlarda elektrik, doğalgaz, içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve elektronik haberleşme hattı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde üstyapı imalatlarını sürdürüyoruz. Diğer kurumlarla koordineli çalışarak hedeflerimize hızla yürüyoruz” şeklinde konuştu.

“Çağdaş ve yüksek standartlarda yollar yapılıyor”


Göreve geldiklerinde halkın istediği yatırımların başında yol olduğunu, plan ve yatırımlarını bu öncelik doğrultusunda sıraladıklarını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Ordu, kendi dinamikleri içinde en büyük ihalesini yol yatırımında yaptı. Bizler de, bu yolların daha uzun ömürlü olması için yollarımızı teknik kriterlere uygun olarak altyapı ve sanat yapılarıyla birlikte yapıyoruz. Asfalt öncesi, yolları genişleterek sanat yapılarının imalatlarını yürütüyoruz. Amacımız; yüksek standartlarda yeni yolları hemşehrilerimizin hizmetine sunarak Ordu’yu örnek alınacak bir il haline getirmek” açıklamasında bulundu. Ordu Yorum
Editör: Haber Merkezi