Öğretmenler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınlayan AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, “İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek bizim nazarımızda kutsaldır. Bu anlayışla geleceğimizin mimarı olan öğretmenlerimize şükran borçluyuz” dedi.

 Oktay Çanak, şu bilgileri verdi:

“Eğitimde kaliteyi arttırmak amacıyla Ordu’da yaklaşık 3 bin yeni derslik inşa ettik. Mevcut derslikleri yeniledik, derslik başına düşen öğrenci sayısını düşürdük. Derslik başına öğrenci sayısı ilköğretim’de 2002’de 26 iken bugün 23’e, genel ortaöğretim alanında ise 31’den 22’ye düşürüldü. Okullaşma oranının artmasıyla birlikte ortaya çıkan öğretmen ihtiyacını gidermek için her kademede çok sayıda öğretmen istihdam ettik. Ordu’da görev yapan öğretmen sayısı 13 yılda 6 bin 658’den yaklaşık 10 bine yükseldi. Ayrıca 3 ile 5 yaş arasında okullaşma oranını yüzde 4’ten yüzde 55’e yükselttik. Tüm okullarımızı teknoloji ile tanıştırdık, Fatih Projesi ile on binlerce tablet dağıttık, sınıfları akıllı tahtalarla donattık.”

Öğretmenlere mesaj

Eğitim alanında hızla mesafe alındığı bir ortamda öğretmenlerin katkı, emek ve alınterinin asla inkar edilemeyeceğini dile getiren Çanak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘Başöğretmen’ sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere seslenerek şu görüşlere yer verdi:

"Her bir öğretmenimiz bizim için özeldir, ülkemizin geleceği adına önemli bir fırsattır. Her öğretmen, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umut ışığıdır. Ben bu vesileyle, eşi öğretmen olan bir parlamenter olarak bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” Ordu YORUM

Editör: Haber Merkezi