Ordu Yorum/Celal Yıldız
Belediye İş Sendikası Başkanı Selim Yöndem ile bir grup Orbel İşçisi, Orbel A.ş önünde basın açıklaması yaptı. Pazartesi gününe kadar kendilerine cevap verilmemesi durumunda Orbel A.ş'nin önünde çadır kuracaklarını kaydeden Sendika Başkanı Selim Yöndem, kimseden çekinmediklerini dile getirdi. "30 Mart öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz hiçbir işçiye dokunmayacağını söyledi ama bine yakın çalışanı havuza gönderdi" diyen Yöndem, haklarını arayacaklarını vurguladı.

"Ordu'da işçi kıyımı var"
Ortadoğu’da insan, Ordu'da da işçi kıyımı olduğunu ileri süren Selim Yöndem, "Ortadoğu ile Ordu'nun farkı birinde insanların kesilmesi diğerinde işçilerin işten atılması. 721 arkadaşımız iradesi dışında işinden oldu. 30 yıllık sanatkarlar okullarda tuvalet temizliyor. İşinden olanların yerini siz değiştirdiniz Sayın Başkan" şeklinde konuştu.

"Seçimden önce söz verilmişti"
30 Mart Seçimlerinden önce işçilere söz verildiğini hatırlatan Belediye İş Sendikası Başkanı, "Seçimden önce bütün televizyonlarda hiçbir işçi yerinden olmayacak diyordunuz. Şimdi bu yaptığınız nedir? Biz sizden çok bir şey istemiyoruz. Bugüne kadar nasıl çalıştıysak bundan sonrada öyle çalışmak istiyoruz. Orbel Müdürü kendisine güvenmemiz halinde yılbaşına kadar şartların düzeleceğini söylüyor. Buradan yeni müdüre sesleniyorum. Müdür Bey senin başkanında söz vermişti ama 700 kişinin gözünün yaşına bakmadı" ifadelerini kullandı.


"Meydanı boş sanmasınlar"
"İşçisine 500 lira veremeyen belediye arabalarını sıfırlıyor. Lüks yerlere kira veriyor. Boy boy afiş asıyor. Bunların kaynağı nereden geliyor Sayın Yılmaz. Oralara harcayacağın paraları işçine ver. Kimse meydanı boş sanmasın. Bizi yapmak istemediğimiz şeylere zorlamayın. Pazartesi'ye kadar bize cevap verin ya da yoksa buraya çadır kuracağız" açıklamalarını yaptı.
Editör: Haber Merkezi