Ordu'da "Kadın Konuk Evi" Hizmet Vermeye Başladı  
Vali Orhan DÜZGÜN, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteğiyle, ailesinden, eşinden ya da herhangi birisinden şiddet gören kadınlara yönelik olarak açılan Kadın Konuk Evi’nde bugüne kadar 18 kadının misafir edildiğini ve destek verildiğini açıkladı.
 
Ordu Kadın Konuk Evi’nin 22 Ağustos 2012 tarihinde hizmete açıldığını söyleyen Vali DÜZGÜN, 22 Ağustos tarihinden bu zamana kadar, Kadın Konuk Evi’nde toplam 18 kadın ve çocuklarına hizmet verildiğini, şu anda ise kuruluşta 4 kadın ve 7 çocuğun bulunduğunu, 23 kişiyi barındırabilecek kapasitede olduğunu ifade etti.
 
Darp edilmiş, cinsel istismara ve şiddete maruz kalmış kadınlara ulaşılarak, Kadın Konuk Evi’ne, alınacağını vurgulayan Vali Orhan DÜZGÜN, kadınların konukevinde 3 ay kalabileceğini, davranış biçimleri ve gideceği herhangi bir yerin olmaması durumun da ise kalış sürelerinin 6 aya kadar uzatılabileceğini kaydetti.
 
“Kadın Konuk Evi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne Devredildi”
 
“Kadın Konuk Evi” olarak kiralanan hizmet binasının kira bedelinin 10 yıl süre ile Ordu Belediyesi’nce ödeneceğini belirten Vali DÜZGÜN, binanın donanım ve işletme giderlerinin ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca karşılandığını ve karşılanmaya devam edeceğini söyleyerek, “4 adet 2+1, 2 adet 3+1 daireli, 2 adet mağaza katından oluşan bina toplam 1.575 m2’dir. Bu bağlamda Ordu Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Konuk Evi’nin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne devri ve işletilmesine ilişkin protokol de imzalanmıştır” diye konuştu.
 
“Dikkat Edilmesi Gereken Nokta Gizlilik”
 
Kadın Konuk Evlerinin, fiziksel, duyusal, cinsel ve ekonomik şiddete uğrayan kadınların, psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümlenmesi ve bu süreçte varsa çocuklarıyla birlikte yatılı olarak kalabilmeleri için hizmet veren bir kurum olduğuna dikkat çeken Vali DÜZGÜN, sığınma evlerinin planlanmasında en çok dikkat edilmesi gereken noktanın “gizlilik” olduğunun altını çizdi.
 
Vali Orhan DÜZGÜN, Kadın Konuk Evi’nde kalan kadınların can güvenliği için, nerede kaldıklarının, şiddet gördükleri için kaçtıkları kişi ya da kişiler tarafından bilinmemesi ve evde kalan kadınların bilgilerinin ‘gizlilik’ usulüne göre dosyalandığını, bu evlerin adreslerinin de gizli tutulduğunu ifade etti.
 
“15 Personel Görev Yapıyor”
 
Ordu Kadın Konuk Evi’nde, Yönetmelik gereği 1 Sosyal Hizmet Uzmanı, 1 Ebe, 2 Hemşire, 2 Çocuk Eğiticisi, 4 Hizmet Alım Personeli, 4 Güvenlik Görevlisi, 1 Şoför olmak üzere 15 personel görev yapıyor. OrduYorum

Vali Orhan DÜZGÜN, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteğiyle, ailesinden, eşinden ya da herhangi birisinden şiddet gören kadınlara yönelik olarak açılan Kadın Konuk Evi’nde bugüne kadar 18 kadının misafir edildiğini ve destek verildiğini açıkladı. 

Ordu Kadın Konuk Evi’nin 22 Ağustos 2012 tarihinde hizmete açıldığını söyleyen Vali DÜZGÜN, 22 Ağustos tarihinden bu zamana kadar, Kadın Konuk Evi’nde toplam 18 kadın ve çocuklarına hizmet verildiğini, şu anda ise kuruluşta 4 kadın ve 7 çocuğun bulunduğunu, 23 kişiyi barındırabilecek kapasitede olduğunu ifade etti. Darp edilmiş, cinsel istismara ve şiddete maruz kalmış kadınlara ulaşılarak, Kadın Konuk Evi’ne, alınacağını vurgulayan Vali Orhan DÜZGÜN, kadınların konukevinde 3 ay kalabileceğini, davranış biçimleri ve gideceği herhangi bir yerin olmaması durumun da ise kalış sürelerinin 6 aya kadar uzatılabileceğini kaydetti. 

“Kadın Konuk Evi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne Devredildi” 

“Kadın Konuk Evi” olarak kiralanan hizmet binasının kira bedelinin 10 yıl süre ile Ordu Belediyesi’nce ödeneceğini belirten Vali DÜZGÜN, binanın donanım ve işletme giderlerinin ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca karşılandığını ve karşılanmaya devam edeceğini söyleyerek, “4 adet 2+1, 2 adet 3+1 daireli, 2 adet mağaza katından oluşan bina toplam 1.575 m2’dir. Bu bağlamda Ordu Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Konuk Evi’nin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne devri ve işletilmesine ilişkin protokol de imzalanmıştır” diye konuştu. “Dikkat Edilmesi Gereken Nokta Gizlilik” Kadın Konuk Evlerinin, fiziksel, duyusal, cinsel ve ekonomik şiddete uğrayan kadınların, psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümlenmesi ve bu süreçte varsa çocuklarıyla birlikte yatılı olarak kalabilmeleri için hizmet veren bir kurum olduğuna dikkat çeken Vali DÜZGÜN, sığınma evlerinin planlanmasında en çok dikkat edilmesi gereken noktanın “gizlilik” olduğunun altını çizdi. 

Vali Orhan DÜZGÜN, Kadın Konuk Evi’nde kalan kadınların can güvenliği için, nerede kaldıklarının, şiddet gördükleri için kaçtıkları kişi ya da kişiler tarafından bilinmemesi ve evde kalan kadınların bilgilerinin ‘gizlilik’ usulüne göre dosyalandığını, bu evlerin adreslerinin de gizli tutulduğunu ifade etti. “15 Personel Görev Yapıyor” Ordu Kadın Konuk Evi’nde, Yönetmelik gereği 1 Sosyal Hizmet Uzmanı, 1 Ebe, 2 Hemşire, 2 Çocuk Eğiticisi, 4 Hizmet Alım Personeli, 4 Güvenlik Görevlisi, 1 Şoför olmak üzere 15 personel görev yapıyor. OrduYorum

Editör: Haber Merkezi