OrduYorum/Neşe Altaş
             Dün akşam iftar yemeğinde toplanan partiler Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğluna destek amaçlı basına açıklamalarda bulundu.
              İlk olarak sözü alan Demokratik sol parti (DSP) il başkanı Kezban Sönmez şunları söyledi:”Türkiye’nin ilk defa halkın oyları ile cumhurbaşkanını 10 Ağustos seçeceğiz. Bunun için tüm vatandaşları oy kullanmaya sandık başlarına davet ediyorum. Bu seçim Türkiye’nin bütünlüğü için çok önemlidir. Bu yüzden her geçen gün artan katılımlarla birçok partinin desteklediği Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı olması ülkemizin bütünlüğü için zaruriyettir. Halkımız kimi Cumhurbaşkanı seçeceğini, kimi ülke yönetiminden uzaklaştıracağını çok iyi bilmektedir. Temel hak ve özgürlüklerimiz ekmeğimiz kadar kutsaldır, bu nedenle 10 Ağustos’ta sandıklara koşarak gidelim. Bir günümüzü çocuklarımız ülkemiz geleceği için ayıralım.”dedi.
         Bağımsız Türkiye partisi ( BTP)il başkanı ömer özer Yücel; “Türkiye olarak çok önemli dönemden geçmekteyiz. Türkiye maalesef bu ülkeyi 12 yıldır yöneten bir iktidar tarafından bölünme noktasına getirilmiştir. Ülkeyi 12 yıldır bu duruma getirenler ekonomik yönden batırma noktasına getirmiş olanlar çiftçiyi, köylüyü, memuru, işçiyi perişan etmiş bir yönetim bir iktidar işçinin memurun köylünün ürettiği ürünlerinin bir değeri kalmamış olan bir zamanda bu yetmezmiş gibi bu eziyet zulüm Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla da o makamı ele geçirip Türkiye’yi bölmek ve parçalamak için “ Yeni Türkiye” dedikleri hedef noktanın bu noktadır. Bu açıdan milletimizin ayıkmasını ve gerçekten doğru, dürüst yıllardır Türkiye’mizi uluslar arası arenada temsil etmiş olan ve hiçbir kötü şeye bulaşmamış, tertemiz namazında niyazında olan, onların dediği anlamda bir insan ülkenin gelir düzeyini eşit bir şekilde paylaşmasını sağlayacak, bütünlüğümüzün ömrünü sağlayacak olan Ekmeleddin bey’i destekliyoruz. Milletimizin de destek vermesini bekliyoruz. Ekmek için Ekmelleddin diyorum.”saygılar sunuyorum.  Dedi
Milliyetçi hareket partisi (MHP)il başkanı Köksal Yılmaz; “10 Ağustos Cumhurbaşkanı adayı açıklaması için bir arada bulunuyoruz. Öncellikle Türk milletine 10 Ağustos’ta sandık başına gitmelerini öneriyorum.Bir de şunu istiyorum Öyle bir Cumhurbaşkanı seçmeliyiz ki Türk halkını kucaklayan,bayrak indiğinde bayrağına sahip çıkan,Peygamber efendimize saygısızlık edildiğinde sahip çıkan,askerimize,polisimize hakaret edildiğinde sahip çıkan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz.Biz öyle bir milletiz ki komşumuzu komşumuza kırdırdığımız zaman,bayrağımız yere indiği zaman bile sahip çıkamıyoruz.Öyle bir  Cumhurbaşkanı seçmeliyiz ki nerde bir fakir,nerde bir gariban varsa onunla dertleşen onunla kucaklaşan bir Cumhurbaşkanı seçmeliyiz.12 yıldır iktidar olan AKP kendi adayını da halka sunan ve karşısındakini de kendine karşı duran bir kitle olarak tanıtmaya çalışıyor.Biz kimseye karşı değiliz.Biz istiyoruz ki bu iktidara bir kere dur diyelim.10 Ağustos’ta sandığa gidip sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermesini istiyoruz.”diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Cumhuriyet halk partisi(CHP) il başkanı Osman Güngör; Çok saygı değer ordulu hemşerilerimiz saygı değer il başkanlarım saygıdeğer basın mensubu arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bizler geçtiğimiz yıllarda bir şeye hasret kaldık o da sevgi ve barış içinde yaşamak geleceğimiz için ülkemiz için kaygılar taşımamak ve Türkiye’nin geleceğinden müreffeh ve aydın bir Türkiye yaratmak düşüncesinde maalesef tüm 76 milyon yurttaş olarak buna özlem ve hasret kaldık. Bu nedenle bugün Türkiye’de bir başlangıç oldu bu başlangıçta sizlerinde gördüğü gibi bizler Türkiye sevdasında olan tüm partiler bir araya geldik ve hiçbir ayrım yapmadan sağ, sol veya başka düşünceler diye ayrım yapmadan düşüncesinde ayrım yapmadan Türkiye’nin geleceği için Türkiye’nin bayrağı için huzuru, insanı için birliktelik oluşturduk.
            Bu birlikteliğe sadece ve sadece katkı verecek bu birlikteliği amacına ulaştıracak sizlersiniz. Sizlerin 10 Ağustos’ta atacağınız oylar çok kutsaldır. Çocuklarımızın geleceğidir. Ülkemizin geleceğidir. Türkiye deki yaşayan ve dünyadaki yaşayan tüm İslam aleminin geleceğidir.
         Çünkü Türkiye’de ve dünyada artık bizler potansiyel terörist olarak görülen Türkiye de dünyada birbiriyle kavga eden görüntüler sergileyen bir insan yapısına sahip kılındık. Bunun bir an önce sona ermesi için mutlaka ve mutlaka çok değerli bilim adamı ve herkesin sevgisini, sempatisini ve saygısını kazanmış olan Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bu ülkenin başında Cumhurbaşkanı olması lazım. Çünkü bizler ötekileştiren ayrıştıran bir Cumhurbaşkanı istemiyoruz.
           Herkese 76 milyon insana insan olduğu için aynı seviyede olma hedefi olan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Bize bu fırsatı verdiğiniz için hepinize saygılarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum. Ekmeleddin Bey ile ilgili bir program açıklamasında da bulunacağım. Cumhurbaşkanı adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu 7 Ağustos’ta biz Ordulularla birlikte olacak aynı gün yine Samsun ilinde Samsunlu yurttaşlarımızla birlikte olacak detaylarıyla ilgili, saati ve toplantı alanıyla ilgili bizler bir araya gelerek kararlaştırma yapacağız.
         Bütün Ordu ilinde beraber olduğumuz partilerle beraber birlikte çalışmalar yapacağız. Bağımsız ayrı ayrı da yapsak birlikteliğimiz devam edecek. Farklı alanlarda, farklı sahalarda ayrı ayrı bölümlerde olabiliriz ama bir bütün ve koordinasyon biçiminde birbirimizi destekleyerek halkla kucaklaşacağız.”dedi.

Editör: Haber Merkezi