Ordu Yorum/Celal Yıldız
10 Ağustos'ta 12. Cumhurbaşkanı seçilen ve 28 Ağustos'ta görevi Abdullah Gül'den devralacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan genel başkan ve başbakan adaylarının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu açıklamıştı. Yeni başbakan seçilecek Ahmet Davutoğlu’nun kabinede bir takım değişikliğe gideceği konuşuluyor. Şuan Genel Başkan Yardımcısı konumunda bulunan Ordulu Numan Kurtulmuş’un kabineye girecekler arasında bulunmasına bekleniyor.

Başbakanlık bekliyordu
Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra AK Parti’de Genel Başkanlık Koltuğuna kimin oturacağı merak konusu olmuştu. Genel Başkanlık için adı geçen Numan Kurtulmuş, Ahmet Davutoğlu, Binali Yıldırım ve Mehmet Ali Şahin’den kazanan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu oldu. AK Parti’ye yakın çevrelere göre başbakanlık bekleyen Ordulu Numan Kurtulmuş’un yeni kabineye gireceği ve partinin iki numaralı ismi olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Ordu’nun yine bir bakanı olacak 
2002 yılından bu yana Türkiye’de iktidar olan AK Parti kabinesinde 3 Ordulu bakan yer alıyordu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler (2003-2009), İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin (2011-2013), Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay (2011-2013) kabinedeki Ordulu bakanlardandı. 24 Ocak 2013’teki kabinedeki revizyondan sonra İdris Naim Şahin ve Ertuğrul Günay’ın görevlerine son verilmişti. 

Editör: Haber Merkezi