Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan ve uzun yıllardır üzerinde çok kapsamlı çalışmalar yapılmaya çalışılmasına rağmen aşılamayan çarpık kentleşme için yerel yönetimler artık düğmeye bastı. Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Birol Yılmaz Ordu’nun diğer illere oranla çarpık kentleşmeden çok fazla etkilenmediğini ileri sürdü. Şehir Plancıları Odası olarak çarpık kentleşmeyle yeteri kadar mücadele edemediklerini bildiren Birol Yılmaz, Türkiye’de çok sık imar affı yasası çıktığına dikkat çekti.


“Ordu’nun değil Türkiye’nin sorunu”



Ordu’nun çarpık kentleşmeden çok fazla etkilenmediğini savunan Birol Yılmaz, “Maalesef çarpık kentleşme sadece Ordu’nun sorunu değil ülkemizin ciddi bir problemi. Bunun yanında Ordu diğer pek çok ile göre kozmopolit bir nüfusa sahip olmaması, dış göç almaması ve derli toplu bir kent olması nedeni ile çarpık kentleşmeden en az etkilenen illerden bir tanesi. Bu sorun maalesef yerel yönetimlerin yetki alanlarında olduğundan ve ülkemizde çok sık imar afları çıkartıldığından bu günlere taşınmış bir sorun. Gelişmiş ülkelerde bu tür sorunlar tarih olmuş” şeklinde konuştu.


Yasa odanın faaliyetini engelliyor


Şehir Plancıları Odası olarak çarpık kentleşmeyle çok fazla mücadele edemediklerini ifade eden Yılmaz, “Odamız özellikle yerel yönetimlerin bu tür yapılaşmaların önünü açan plan kararları veya uygulamaları ile yasal mücadele veriyor. 12 Temmuz 2013 tarihinde onaylanan 6495 sayılı torba yasa ile ciddi manada yetkiler kısıtlandığından, bu mücadelede zamanla yapılamaz noktaya gelecek” açıklamalarını yaptı.



Editör: Haber Merkezi