Orduspor’u borçsuz bir şekilde eski günlerine döndürebilmenin hesaplarını yapan yönetim, Yeni Orduspor ve Altınordu Belediyespor ile görüşmelerde tıkanınca Yeni Mahalle 52 Spor’un kapısını çalmıştı. TFF’den de onayın gelmesinin ardından Yeni Mahalle 52 Spor’un adı Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü yapılırken, Savaş Şimşek basına açıklamalarda bulundu.
Orduspor Kulüp Binası’nda yapılan toplantıda, isim değişikliği ile ilgili bilgilendirme Savaş Şimşek tarafından yapıldı. Aynı zamanda basın mensuplarıyla soru-cevap şeklinde bilgi alışverişi yapıldı. Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü Başkanı Savaş Şimşek’in açıklamaları:

”Rekabet alanı yaratmak için kurulan bir kulüp değildir”
Öncelikle şöyle başlayayım. Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü, yeni bir kulüp kurmak, yeni bir rekabet alanı yaratmak için kurulan bir kulüp değildir. Asıl amacımız 1967 yılında kurulan ve Ordu halkına mal olmuş Orduspor’u zor günlerinden nasıl çıkartabiliriz, bununla ilgili ne yapabiliriz diye yaptığımız çalışmaların sonunda yapılan bir projedir. Orduspor 1967 yeniden kurulan bir kulüp değildir. Orduspor’un mevcut borçlarının sürdürülebilirliği bulunmadığı için ‘Orduspor 1967’, Orduspor’un devamıdır. Büyükşehir Belediye Başkanımızı Sayın Hilmi Güler’de Orduspor’un borçsuz devam edeceği Orduspor 1967’yi destekliyor. Bu süreçte insanlar belli yerlere çekmeye çalışıyorlar ama herkes gerçeği biliyor. Bizim ayrımcılık yapmak gibi bir niyetimiz yok. Zaten Orduspor 1967’de kuruldu ve armamızda 1967 var.

”Borçları ödeyerek armayı temize çıkardık”
Geçen sezon ikinci dönemde Orduspor Kulübü’ne dahil olduk ve takımı şampiyon yaptık. Şampiyon olan takım 2.Amatör’e düştü ve akabinde de hala TFF’de biriken cezalar var. Bununla alakalı armayı, ismi nasıl yaşatabiliriz diye düşündük. Bu arma ve logoyu kurtarmak için TFF’ye yolladığımız avukatlar, ciddi derecede hacizlerle geri geldiler. Takım sahada şampiyon olurken, biz arka planda borçları ödeyerek armayı temize çıkardık.

”İki takımdan da olumlu cevap alamadık”
Sezon başında öncelikle Yeni Orduspor ve Altınordu Belediyespor ile görüşmelerde bulunduk. Şehirde birliktelik ve bütünlüğü sağlamak için teklifte bulunduk. Yeni Orduspor ile görüşmelerimiz belli bir yere kadar gelmiştik ancak biz kulübün halka açık olması şartı istedik. Ama özellikle kulüp üyeliğinin halka açılması konusunda sorunla karşılaştık. Altınordu Belediyespor’a gittiğimizde de kendilerinin bir yönetim şekli olduğunu beyan ettiler. Teklifimiz sonrasında ciddi bir geri dönüş alamadık.

”İzinleri aldık ve ismimiz değişti”
Yeni Mahalle 52 Spor Kulübü Başkanı Şenol Yılmaz ve Özcan Türkmen’e bu proje teklifimizi ilettiğimiz zaman onlar buna sıcak baktılar. Bu süreci hızlı bir şekilde ilerlettik ve aldığımız izinlerin ardından Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü olarak ismimiz değişti. Tüm Ordu Futbolu’na ve futbolseverlere hayırlı olsun.

”Teknik Heyeti belirledik sıra futbolcularda”
Yönetim kurulu olarak herşeyimiz hazır hatta Genel kurulumuzu da yaptık. Yönetim kurulumuzun aldığı karar sonrasında teknik heyetimizi de belirledik. Transfer komitemiz ve teknik kadromuzun uygun gördüğü isimler kadromuza kısa zamanda katılacak. Aynı zamanda Kadın Futbolu’nda da faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.

”Yeni Orduspor birleşmek istiyorsa biz varız”
Son olarak keşke bu şehir bütün olsa; bir tarafta Yeni, diğer tarafta efsane Orduspor ayrımcılığı üzüyor. Biz bu kulübü teslim etmek için almıştık, amacımız kötü değil. Buradan bütün kamuoyuna duyuruyorum. Orduspor Kulübü olarak Yeni Orduspor Kulübü’ne her şekilde sahip çıkmak isteriz. Arkadaşlar eğer buradaysa gelsinler Büyükşehir Belediye Başkanımızın makamına gidelim diyelim ki ‘bu şehri birleştiriyoruz, birleştik ve 3.Lig’den devam ediyoruz. Takımı da halkımıza açtık’. Onlar bu işi istiyorlarsa, biz zaten varız.
Ordu Yorum / Samet Karadağ
Editör: Haber Merkezi