Hafta içinde FIFA’dan gelen ceza ile sarsılan ve 6 puanı silinen Orduspor, B Grubu’nda en fazla galibiyet alan takım olsa da Fatsa Dolunayspor’un ardından 2.sıraya gerilemişti. Orduspor, 13.hafta maçında Perşembe İlçe Stadı’nda konuk ettiği Aybastıspor’u yenerek yine zirve takibini sürdürdü.
Orduspor’un ilk 18 kişilik maç kadrosunda takımın en golcü oyuncusu Serhat Seçme’nin olmaması, takımdan ayrıldı söylentilerini de beraberinde getirirken Teknik Direktör Mahmut Nambaş yeni transfer Bora Sarıkaya’yı ise ikinci yarıda oyuna aldı.

Maçın henüz 8.dakikasında Turgut’un kazandığı penaltıyı Mert gole çevirdi ve Orduspor’u erken golle öne geçirdi. Golün ardından pozisyonlar bulmaya devam eden Orduspor, 26.dakikada İzzet ile bir gol daha buldu ancak ofsayt nedeniyle iptal edildi. 35.dakikada Turgut’un açtığı sert ortada ceza sahası içinde olan Evren’e sadece dokunmak kalınca Orduspor farkı 2’ye çıkardı.
Maçın ikinci yarısında ise Orduspor pozisyon üretmeye devam ederken, girdiği pozisyonları şanssız bir şekilde harcayan Birkan Aydın 69.dakikadan sonra ise sahneye çıktı. Ceza sahası dışından güzel bir golle kendi adına perdeyi açan Birkan, 83 ve 85’te iki gol daha atarak hat-trick yaptı.

Aldığı galibiyetle arka arkaya 12.maçını kazanan Orduspor, puan silme cezasından dolayı puanını 30’a çıkardı.
SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi