Orduspor Kadın Basketbol Takımının bileği evinde bükülmüyor. Ligin ilk maçında deplasmanda Mersin Bşb.Gelişim’e mağlup olan Potanın Menekşeleri, ardından sahasında oynadığı İstanbulgücü maçını uzatmada da olsa kazanmıştı. Orduspor Kadın Basketbol Takımı, sahasındaki ikinci maçında ağırladığı ligin güçlü takımı İzmit Belediyespor’u eli boş gönderdi.66-52
Orduspor karşılaşmaya Tuğçe, Eyfel Akar, Yanique, Doğa ve Sümeyye Özcan ilk 5’i ile başlarken, karşılaşmayı baştan sona üstün götürdü. Orduspor ilk periyodu 18-14, ilk yarıyı ise 32-28 önde kapattı. Menekşeler ikinci yarıda da aynı tempoda devam ederken son periyoda 47-41 önde girdiği maçı 66-52 kazandı.

Menekşelerde kısa guard Sümeyya attığı 16 sayı ile maçın en skoreri olurken benchten gelen Şebnem Özçelik’te 15 sayı attı. Doğa Comba’da 11 sayı 9 ribaun ile galibiyette diğer oyuncular kadar katkı sağladı.

Ligdeki ilk galibiyetini alan İzmit Belediyespor’da ise Whitney Jones’un 13 sayı 13 ribaund ve Gülizar Sezer’in 12 sayı 10 ribaunluk double-double performanları yeterli olmadı. 
Ordu Yorum / Samet Karadağ
Editör: Haber Merkezi