Beşiktaş’ın kaptanı olarak transfer olduğu Orduspor’da 3 maçlık turnuvayı geride bırakan tecrübeli forvet Gülşah Akkaya, Orduspor’a transfer sürecinden taraftarlara kadar birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Öncelikle Orduspor’a hoşgeldiniz. 3 maçlık bir hazırlık turnuvası geride kaldı. Turnuvadan önce Orduspor’a transfer sürecinizi değerlendirebilir misiniz ?
Orduspor geçen sezon herkesin bildiği gibi çok başarılı bir sezon geçirdi. Hem Avrupa Kupalarında mücadele ederek hem de ligde bütçesiyle orantılı olarak çok iyi bir sezon geçirdi. Sezon ilk 8’e kalıp bu sezonda Avrupa Kupalarında mücadele edecek. Sanırım yönetim ve başkan değişikliği ve diğer sorunlardan dolayı biraz geç kurulan bir takım oldu.


Geç kurulan bir takım olarak turnuva sizin için nasıl geçti ?


Eksik takım olmamızın dezavantajlarını yaşadık. Rakip takımlarında eksikleri vardı ancak 12-13 kişilik kadroyu tamamlamış olarak turnuvaya başladılar. Biz tabire caizse 3-4 önce birbirimizi tanımaya başladık. Şu an 3 yabancı oyuncumuz var. Turnuvada da 3 maç üst üste oynamamız birbirimize alışmamız için iyi bir test oldu. İnşallah 4 maç oynayacağımız Botaş Cup’ta da üzerine koyarak lige hazır olmaya çalışıyoruz.


Uzun yıllar Beşiktaş’ta kaptanlık yaptın ve ardından Orduspor’a transfer oldun. Beşiktaş’ta oynarken Orduspor’u takip ediyor muydun ?


Orduspor’u takip ediyordum. Geçen sene de son lig maçımızı Orduspor’la oynamıştık. O maçta sıralamayı belirleme açısından önemli bir maçtı. Orduspor geçtiğimiz sezonlarda lige renk getiren bir takımdı.

Son olarak geçen sezon Beşiktaş forması ile rakip olarak karşısına çıktığın Orduspor taraftarlarına ne söylemek istersin ?


Basketbolda taraftar çok önemlidir. Takımı ateşleyecek bir parçadır. Geçen sene Ordu’da oynadığım karşılaşmada iyi bir taraftar vardı. Orduspor’u destekleyen taraftarlar sayesinde Orduspor evinde önemli maçlar kazandı. Bu sene de inşallah taraftarları maçlara bekliyoruz. Bizim için çok önemliler. Biz de onlar için önemli olmak istiyoruz. İnşallah hep birlikte başkan, yönetim ve teknik ekibin koyduğu hedeflere doğru hep birlikte ilerleyeceğiz.
Ordu Yorum / Samet Karadağ / Özel Röportaj
Editör: Haber Merkezi