2018-2019 sezonunda Ordu 1.Amatör Lig’de mücadele eden Orduspor ilk maçına çıktı. Ligin ilk haftasında deplasmanda Fatsa Dolunayspor karşısına çıkan Orduspor, rakibi karşısında topa hakim olan ve pozisyonlar bulan taraf olmasına rağmen 90 dakikanın sonunda mağlup olan taraf oldu.
Orduspor’un çiçeği burnunda Teknik Direktörü Mahmut Nambaş ilk maçta Uluhan, Samet Öztürk, Savaş Benli, Necdet, Tolga Katırcı, Oğuz Yılmaz, Süleyman, Birkan Aydın, Evren Dönmez, Mert Atabeyoğlu ve Serhat Seçme ilk 11’ini sahaya sürdü. Geçen sezondan cezası bulunan Şirin Furkan Işık ve sakatlığı süren Mehmet Can Altay ise kadroda yer alamadı.

Rakibi karşısında maça etkili başlayan Orduspor henüz 2.dakikada Serhat ile golü bulurken, gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Maçın 25.dakikasında ise aynı isim Mor-Beyazlı ekibi 1-0 öne geçirdi. Fatsa Dolunayspor, Orduspor rakip sahasına çok az giderken Atyaç 35.dakikada frikikten muhteşem bir gol attı ve hem eşitliği hem de ilk yarının skorunu belirledi.

Maçın ikinci yarısında da oyun kontrolu Orduspor’da olurken rakip kalede gol arayan Orduspor arkada açıklar vermeye başladı. Fatsa Dolunayspor’da 51.sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde Murat bomboş pozisyonda kafayı vurdu ve takımını 2-1 öne geçiren golü attı. Orduspor’un daha fazla ileriye çıktığı anlarda 75.dakikada Mertcan’ın golü maçın skorunu 3-1 yaptı.

Maçın 85.dakikasında rakip kalede bir gol daha bulan ancak maç içerisinde ikinci kez attığı gol ofsayt kararına takılan Orduspor, tarihinde ilk kez Amatör’de mücadele ettiği lige mağlubiyetle başladı. İyi transferler yapan ligin yeni ekibi Fatsa Dolunayspor ise aldığı galibiyetle lige moralli başladı.
OrduYorum/Samet Karadağ
Editör: Haber Merkezi