Dünyanın en büyük futbol kulüpleri, sosyal medya aracılığıyla milyonlarca kişiye ulaşabiliyor. Birçok kulüp sosyal medyayı aracı olarak kullanıp daha çok kişiye erişebiliyor. Türkiye'de de Futbol kulüplerinin yeşil sahadaki rekabeti sosyal medyada da bir o kadar ateşli devam ederken, yapılan araştırmada Orduspor Kulübü’nün Twitter hesabındaki takipçi sayısı Süper Lig’deki 7 kulüpten daha fazla takipçiye sahip olması gözlerden kaçmadı. 
Takipçi sayısının sürekli değiştiği sosyal mecrada, 15 Şubat 2018 tarihli yapılan araştırmada, Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Orduspor twitter'daki takipçi sayısı ile dikkat çekiyor. Mor-Beyazlı ekip Süper Lig'de 7 takımı geride bırakırken, Spor Toto 1.Lig'de ise bu alanda 10 takımı geçti.
Yaşadığı ekonomik kriz ile düşüşüne engel olamayan ve 2012-2013 yılında Süper Lig'de mücadele ederken, 5 yılda 4 kez küme düşen ve Bölgesel Amatör Lig'e kadar gerileyen Orduspor, Türkiye'deki sporseverlere sosyal medyadan var olduğunu duyurmaya devam ediyor. Süper Lig ve 1.Lig takımlarını kapsayan grafikte, Orduspor 36 takım arasında 17.sırada yer alıyor.
ORDU YORUM / SAMET KARADAĞ / ÖZEL
Editör: Haber Merkezi