Kumru’da ligin 3.hafta maçında Kumruspor ile Orduspor karşı karşıya geldi. B Grubu’nda mücadele eden iki ekip arasındaki karşılaşmaya özellikle tribün olayları damga vururken, Mert Atabeyoğlu’nun 15.dakikada kafayla attığı gol sonrasında maçtan galibiyetle ayrılan taraf Orduspor oldu.
Maç öncesinde Kumruspor’un 6, Orduspor’un ise 3 puanı bulunurken geçen hafta Fatsa Yaşamspor’u 3-0 yenen Mor-Beyazlı ekipte Teknik Direktör Mahmut Nambaş kadro kurma konusunda sıkıntılar çekti. Mehmet Arslan Güneş ve Mehmet Can Altay sakatlığı, Furkan Şirin Işık’ın ise cezalı olmasından dolayı özellikle hücum konusunda elinde alternatifi azalan Nambaş, maça sol açıkta genellikle savunmada göremeye alıştığımız Savaş Benli ile başladı.

Karşılaşmanın 15.dakikasında Orduspor’un geliştirdiği atakta Birkan Aydın’dan seken topta Mert Atabeyoğlu kafayı vurdu. Kumruspor savunması kaleye giden topu uzaklaştırmaya çalışsa da başarılı olamadı ve Orduspor karşılaşmada 1-0 öne geçti. İlk yarı ise Mert’in attığı tek golle 1-0 bitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında özellikle dakikalar ilerledikçe saha içeresinde yaşanan stres tribünlere gerginlik olarak yansıdı. Karşılaşmayı tek tribünden izleyen Kumruspor ve Orduspor taraftarları, maçın 80.dakikasından sonra birbirine girdi ve maç durdu. Kumruspor Kulüp Başkanı güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle maçın oynanmasını istemezken, karşılaşmanın hakemi 10 dakika aranın ardından yatışan olaylar sonrasında maça devam etti.

Kumruspor maçın 90.dakikasında Orduspor ağlarına bir gol gönderdi ancak yan hakemin ofsayt bayrağı gol sevincini yarıda kesti. Maçın bitiş düdüğü sonrasında ise Orduspor Mert’in attığı tek golle 3 puana ulaşan taraf oldu.
SAMET KARADAĞ / 
ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi