Deplasmanda oynayacağı Ted Ankara Kolejliler maçı hazırlıklarına Ordu’da devam eden ve hatta Ordu’da son antremanını yaparak ligin son maçı öncesinde Ordu’ya veda edecek olan Orduspor Kadın Basketbol Takımı’nda sezon değerlendirmesi yapıldı. Gelecek sezonun planlaması henüz yapılmazken Başantrenör Hakan Yiğit, Kaptan Tuğçe Kanat ve Eyfel Akar Altaş Tv’de yayınlanan Amatörüm programına katılarak sezonu değerlendirdi. 3 ismin ortak görüşü takımda aile ortamının en üst düzeyde olmasıydo.


Hakan Yiğit: ”Güven tazelememiz gerekiyordu”


Sezon başında 12 maç kazandığımızda ligde kalacağımızı hedeflemiştik ki zaten sezonun ilk yarısındaki aldığımız 10 galibiyetle bu hedefe neredeyse ulaşmıştık. Sadece ligde kalmadık aslında. Biraz imaj düzeltmemiz gerekiyordu. Basketbol kamuoyuna güven tazelememiz gerekiyordu. Sanırım bu sene en başarılı olduğumuzu konu bu oldu. Artık özellikle geçen sezon ki kötü gidişten sonra artık kamuoyunun farklı bir bakışı var şu an. Gelecek yıllarda burada oluruz ya da olmayız orası önemli değil ancak gelecek yıllarda burada çalışacak arkadaşlarımıza iyi bir zemin bıraktığımızı düşünüyorum.

Hakan Yiğit: 5 numarada sıkıntı çektik

Bu sezon açıkcası 5 numara pozisyonunda sıkıntı çektik. Yabancı oyuncu olarak 5 numarada kullandığımız Yanique Gordon her maç ağırlığını koyamadı ve biz bunun eksikliğini yaşadık. Bazı maçlarda da uzun oyuncu sıkıntısı yaşayınca hedef maçlarımızda kritik yenilgiler aldık.

Hakan Yiğit: ”Otoriteleri yanılttık”


Bu sezon en iyi yaptığımız şeylerden birisi de takım olmaktı. İyi takım olabildik ve dışarıya iyi bir görüntü verdik. Bazı sıkıntıların üstesinden de kolaylıkla geldik. Sezon başı Kupa maçlarına gittiğimizde ligden düşecek olan 3 takımı söylediklerinde bizim de adımız geçmişti. Ligdeki 20 takım arasında bütçe açısından 17.sırada bulunuyorduk ve otoriteler bize şans tanımıyordu ancak onları yanılttığımız için mutluyuz.
 
Tuğçe Kanat: ”Hakan Hoca kefil oldu biz de geldik”


Geçen seneden buranın hoş bir imajı olmadığını hepimiz biliyorduk. Sezon başında Hakan abi aradı ve o kefil olunca biz de geldik. Kişisel hedef olarak hep bir sezonun öncesinden daha iyi yapmaktı. Zaten biz ne kadar kişisel olarak hedeflerimizi yukarıda tutarsak takımn başarısı da yükselecekti. Sezonun fena bitirmediğimi düşünüyorum. Bu sezon ligin tamamında guardların ardından 5.sıradayım ve guard pozisyonunda gelişme sağladığımı düşünüyorum.


Tuğçe Kanat: ”Urla’da çok sevindik”


Bu sezon genel olarak kazandığımız her maç sonrasında mutlu oldum. Özellikle Urla’da Urla’yı yenmemiz takım olarak en mutlu olduğumuz anlardan birisiydi. Çünkü ailelerimiz oradaydı hatta taraftar üstünlüğü de bizdeydi. En üzüldüğümüz an ise Güre maçı öncesinde Eyfel’in rahatsızlığıydı. Maçın hava atışında bile neredeyse bütün takım olarak çok kötü durumdaydık. Hatta rakip takım koçu maçı oynamayabiliriz dedi ancak biz mücadelemizi verdik.

Eyfel Akar: ”Orduspor’da aile olabildik”

Biz Orduspor’da aile olabildik. Zaman bu sezon nasıl geçti hiç anlamadık. İzmir’deymişiz gibi her gün gördüğüm arkadaşlarım buradaydık. Aslında güvenerek görüşmelere yapılmamıştı ancak buraya geldiğimizde herşeyi geride bıraktık. Daha başarılı olabilirdik ancak imkanlar dahilinde bu şekilde oldu. Bizim bu sezon kurduğumuz aile ortamı umarım önümüzdeki sezonlarda da devam eder.

Eyfel Akar: ”O anı hiç unutamam”


Ben de bütük takım gibi Urla’da aldığımız galibiyet sonrasında çok mutlu oldum. Uzun yıllar oynadığımız yer olan İzmir’de, kamuoyunun bize küçük İzmir demesi ve bizim gidip orada ailemizi önünde maç kazanmamız hepimizi mutlu etti. En unutamayacağım an ise Beckerspor maçında aldığım diskalifiye olacak. Kariyerimde birçok maça çıktım ilk kez diskalifiye oldum. Gerçekten o an spor salonundan çıktığımda bütün herşeyin bittiğini düşünmüştüm. Benim için çok kötü bir anı oldu.
Ordu Yorum / Samet Karadağ
Editör: Haber Merkezi