Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’in 11. haftasında Atakum Belediyespor deplasmanına çıkan Orduspor aleyhine maçın 45 ve 80. dakikalarında penaltı kararı çıktı. Orta hakem Burak Demirkıran’ın yaşanan iki penaltı pozisyonu kararı ile ilgili ilk pozisyon çok tartışılmazken, ikincisinde ise beyaz noktaya çok kolay gitmesi tartışıldı.
Atakum Belediyespor karşısında kalesindeki iki golü de penaltıdan gören Orduspor, son haftalarda rakiplerini çok fazla beyaz noktaya gönderiyor. Orduspor’un aleyhine sezon başındna itibaren 5 penaltı kararı çıkarken, son 4 haftada ise 4 penaltı kararı verildi.

Ligin 5.haftasında kaybettiği Ladik Belediyespor karşısında sezonun ilk penaltı golünü yiyen Mor-Beyazlılar’da kaleci Phlipp Angeler 8.haftada Görelespor’un kazandığı penaltı vuruşunun ağlarla buluşmasına engel olmuştu. Orduspor aleyhine 10.haftadaki Sarkışla Belediyespor maçında 1 penaltı daha çıkarken, geçen hafta oynanan 90 dakikanın sonunda ise 2 kez penaltıdan gol yedi.

Özellikle Atakum Belediyespor karşılaşmasında Orduspor aleyhine verilen ve çok tartışılan 2.penaltı sonrasında puanı kaçıran Orduspor’un bu sezon aleyhine verilen penaltı kararları dikkat çekiyor. Ligde oynadığı 11 maçta aleyhine 5 penaltı kararı çıkan Orduspor, bunların 4’ünü kendi ağlarından gördü.
SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi