Orduspor’da Özgen Erdem’in Utaş Uşakspor’a transfer olmasıyla birlikte diğer oyuncular da ayrılık için zemin yoklamaya başladı. Geçtiğimiz sezon A takımda forma giyen 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Oluş Şensöz, Kulüp Başkanı Yaşar Pamuk ile görüştü ve karşılıklı anlaşarak takımdan ayrıldığını belirtti.

2015-2016 sezonunda Orduspor’a transfer olan ve geçen sezon 19 maçta şans bulabilen Oluş Şensöz’ün Orduspor ile ayrılık kararı almasıyla ilgili olarak çok özel bir röportaj gerçekleştirdik.

''KARA BULUTLAR ŞEHRİN VE TAKIMIN ÜZERİNDEYDİ''
  • 2015 yılında kapısından girdiği Orduspor’dan 2 yıl sonra ayrılık kararı aldın. Kısaca Orduspor’da geçen 2 yılını anlatır mısın ?

”Orduspor’da çok güzel günler geçirdim ve çok güzel dostluklar edindim. İlk geldiğim günden bu yana kara bulutlar şehrin ve takımın üstündeydi. Zaten gelirken de bunu bilerek geldim. Memleketimin takımında oynamak güzel oldu. Bi zamanlar Ahmet abi golü attığında maçtan sonra konvoyda hep hayalini kurmuştum. Hayalim gerçek oldu ve elimden geldiğince her zaman en iyisi için çabaladık, ter döktük. Böyle olmasını her arkadaşım gibi bende istemezdim. Ama nasip değilmiş. Gönül isterdi kümede kalalım yukarılara oynayalım ama yapamadık. Bişeyler hep ters gitti ve engel oldu.”

  • İlk transfer olduğun sezon A takımla antremanlara çıkmana rağmen şans bulamadın ancak bu sezon A takımla maçlara çıktın. Nasıl bir sezon geçti ?

”Sezon başında çok güzel bir kamp dönemi geçirip lige de o gazla başlamıştık. Herşey iyi giderken hocanın biranda bırakması bizi futboldan uzaklaştırdı. İster istemez farklı şeyler düşündürmeye başladı. Kötü sonuçlar gelince de işler iyice sarpa sardı. Ve biranda olaylar tersine döndü. Herkeste hata vardı. %5 %10 %50 yani herkeste hata vardı. Hatalar birleşince de bu duruma geldik.”

''BEDAVA OLAN MAÇLARA BİLE GELMEDİLER''

Oluş Şensöz’ün gözünden bakacak olursak son 3 yılda küme düşerek Bölgesel Amatör Lig’e kadar gerileyen Orduspor’da doğur gitmeyen neydi ?

”Ya bir sürü neden var tabiki ama şunları söylemeden olmaz. Bu şehirde nasıl biz yaptıysak futbolcular olarak herkes şapkasını önüne koyup düşünsün. Ne yaptık. Ne hale düştük diye. Yapılan en büyük yanlış. Takım düştü diye terk etmek oldu. Futbolcular bıraktı altyapıdan oyuncular çıktı ve stad bir anda boşaldı. Binler on binler yerini 50 100 e bıraktı. Ve o çocuklara da hadi oynayın denildi. Ama kimse sormadı durum nasıl. Cebinde para var mı diye. Bedava olan maça bile gelinmedi. Tabiki bunlar bi neden değil ama sosyal medya da orada burada konuşan insanlar bedava bile olan maça gelmeyip hatta maçı takip etmeyip denk geldiğinde görünce iki hakarette ben yazayımın acizliğine düştüler.”

  • Futbolcu grubu olarak bu durumlardan nasıl etkilendiniz ?

”Biz futbolcuların elimizden gelen herşeyi yaptık. Ama çoğu durumlarda çok yalnız kaldık. Çünkü işlerin en ufak bi karışmasında yalnız kaldık. Ve bu da ister istemez özgüvenimizi kaybettirdi. Birbirimizden başka kimsemiz kalmadı.”

''TARAFTARIMIZ ARKAMIZDAN ÇEKİLİNCE BOŞLUĞA DÜŞTÜK''   
  • Saha içinden baktığınızda çok fazla taraftar desteği göremediniz. 12.adamın eksikliğini hissettiniz mi ?

‘Taraftarım, öyleyim böyleyim deyip tesiste ekmeğimizi paylaştığımız adamlar ertesi gün maçta bize hakaret(küfür) edenlerin en başında geldi. Şehir olarak sorun buydu. Hatta buna şuradan kanaat getirebiliriz. Bir futbol takımının tesisinin elinden alınması yıkılmasından daha kötü hiçbirşey olamaz. Soruyorum kaç tane taraftar vardı tesis yıkılırken ? Bizim öyle alıp topu götürücek 5 kişiyi geçip gol atacak bir oyuncumuz yoktu. Mücadeleye dayalı bi oyun stilimiz vardı. Taraftarımız arkamızdan çekilince boşluğa düştük. Ve ister istemez özgüven eksikliği ve kötü sonuçlar bizi çıkmaza sürükledi. Sabretmesini bilemedik. ”

  • 19 yaşında olmana rağmen geçen sezon 19 karşılaşmada forma giydin. Kariyer hedeflerin neler ?

”Hocalarımız görev verdi ve bende her takım arkadaşım gibi elimden geleni yapmaya çalıştım. Futbolda profesyonel olarak en üst liglerde forma giymek en büyük hedefim. Bu doğrultuda çalışıp kendimi geliştirmek için çabalıyorum.”

''BAŞKANLA GÖRÜŞEREK FESİH ETTİM''

  • Ayrılık kararın hakkındaki düşüncelerinden bahseder misin ?

”Hem geleceğim hem de kariyerim için hayatıma profesyonel olarak devam etmek istiyorum. Bu yüzden Orduspor ile olan sözleşmemi başkanımız Yaşar Pamuk ile görüşüp iki tarafında menfaati göz önüne alınarak fesih ettim. Çok çok büyük tecrübeler edindim burada. Güzel arkadaşlıklar edindim. Bir kaç gün içinde de şehirdeki akrabalarım ve tanıştığım güzel insanlarla helalleşip vedalaşıcam. İnşallah iki taraf içinde hayırlı olur.”

''ORDUSPOR'U YUKARILARDA İZLEMEK NASİP OLUR''
  • Orduspor 50 yılında Bölgesel Amatör Lig’e düştü. Sence Orduspor’u şimdi neler bekliyor?

Tabiki böyle bir sonu hayal etmiyodum. İstemiyordum. Ama futbol bu. Böyle üzücü durumlar olabiliyor. Böyle bir durumu kimse istemezdi ama hayat bu. İnşallah Orduspor’u daha yukarılarda izlemek nasip olur. Orduspor hak ettiği yerlere geri dönecektir. Belki iki gün geç olur ama daha güçlü döneceğine ben canı gönülden inanıyorum. Herşey için tüm takım arkadaşlarıma, hocalarıma, yöneticilerimize, kulüp personelimize ve taraftarlarımıza teşekkür ederim.

SAMET KARADAĞ / ÖZEL RÖPORTAJ

Editör: Haber Merkezi