Bazı oyuncular transfer olmadan önce ya da takımdan ayrıldıktan sonra yeni takımlarında istediği performansa ulaşamazken, bir dönem formasını giydiği takımda kariyerinin zirvesine çıkar. Bazı takımlar ise takımdan gönderdiği futbolcuların performansına gıpta ile bakarak hata yaptığını geçte olsa anlar.

Orduspor’un tarihinin en kötü sezonun geçirmesinin ardından Bölgesel Amatör Lig’e düşmesinin kesinleşmesiyle birlikte farklı bir konuyu ele aldı. Yaşar Pamuk’un görevde olduğu özellikle ilk yılda son dakikada açılan transfer tahtasıyla birlikte takıma transfer edilen bazı isimlerin yanlış transfer olduğu bilinirken, takımdan gönderilen bazı isimlerin ise takımda kalmasının yarar sağlayabileceği düşünülüyordu. Özellikle bu sezonun devre arasında Emre Gemici ve Doğancan Aynacı’nın gönderilmesiyle oldukça güç kaybeden Orduspor’da Yaşar Pamuk’un göndererek hata yaptığı 5 ismi değerlendirdik.

Burak Saban – Atiker Konyaspor

Orduspor’da 2015 sezonunun başında Hollanda’nın Groningen takımından transfer edilen Burak Saban, Orduspor forması giydiği geçen sezon 31 müsabakada görev alırken 3 gol kaydedip 6 asist yapmıştı. Oynadığı futbolla Süper Lig, PTT 1.Lig ve Spor Toto 2.Lig takımlarının radarına giren genç oyuncu 200 bin TL bonservis bedeli karşılığında Konyaspor’a transfer olmuş ve ardından Konya Anadolu Selçukluspor’a kiralanmıştı. Orduspor’un o sezon ileriye top taşıyan en önemli oyuncusu olan Burak Saban’ın gidişi Orduspor’a yeni sezonda o bölgede güç kaybettirmişti. Saban yeni takımında ise 25 maçta forma giydi.

Gökhan Meral – Tokatspor

Orduspor’da transfer olduğu ilk sezon şans bulmadan geldiği kulüp olan Kocaeli Birlikspor’a kiralanan GGökhan Meral, bir sezon sonra bomba gibi dönmüştü. Orduspor’da o sezon hem kaptanlık hem de abilik yapan Meral, her maçta üzerine koyarak performansını artırırken, ligin ilk yarısı bitmeden yönetimle ters düşmüş ve sözleşmesini tek taraflı fesih etmişti. Sol bekte görev alan Meral’in Orduspor kariyeri ise 14 maçta 2 gol 2’de asist son bulmuştu. 1.5 sezondur Tokatspor’da oynayan Meral istikrarlı oyununu orada da sürdürürken bu sezon 28 maça çıktı.

Safa Serbest – Kartalspor

Orduspor’a transfer olduğunda herkesin merakla beklediği ve performansı ile orta sahada ipleri eline alan Safa Serbest, taraftarlar tarafından da çok sevilmişti. Geçen sezon Orduspor’da 26 maçta 7 gol attıktan sonra ağır bir sakatlık geçiren Serbest, sezon başı kampının ilk antremanlarında yer almış ancak yönetimle anlaşamayarak bir başka 3.Lig ekibi Kartalspor ile anlaşmıştı. Safa Serbest, ligin sonları gelmesine rağmen Kartalspor forması ile ligde sadece 9 maçta forma giyebildi.

Emre Gemici – Muğlaspor

2015-2016 sezonunda transfer olan ve gol yollarında beklentilerin uzağında kalan genç forvet Emre Gemici, yeni sezonda ise fırtına gibi başlamıştı. Hazırlık maçlarındaki golleri ve asistlerine ligde de devam eden Gemici’nin rakip defansı yıpratan oyun anlayışı sayesinde Orduspor birçok pozisyona girmeyi başarmıştı. Ligin ilk yarısında 17 maçta görev alan ve 4 gol atarak 4’de asist yapan Gemici, devre arasında maddi sorunlardan dolayı takımdan ayrılmıştı. Çoğu maçta taraftarların tepkisine maruz kalmasına rağmen Orduspor’un en etkili oyuncusu olan 23 yaşındaki forvet, Muğlaspor forması ile de 11 maçta 4 kez gol sevinci yaşadı.

 

Doğancan Aynacı – Darıca Gençlerbirliği

Belki de taraftarların Yaşar Pamuk ve yönetimini en çok eleştirdiği konu Doğancan Aynacı transferi. Orduspor’un deyim yerindeyse ‘haşarı çocuğu’ Aynacı ligin devre arasında yönetimin kararı ile Darıca Gençlerbirliği’ne satılmıştı. 2 sezon önce PTT 1.Lig’de profesyonel olan ve her sezon üzerine koyan Aynacı, bu sezon Orduspor’un adeta dinamosu konumundaydı. Oyun kurucu rolü, duran toplarda başarısı ve bitmek bilmeyen enerjisi ile orta sahada sazları eline alan Doğancan, disiplinsiz tavırları ile de adından söz ettirmiş hatta yarım dönemde 3 kez kadro dışı kalarak rekor kırmıştı. 12 maçta 6 kez gole katkıda bulunan Doğancan, 150 bin tl bonservis karşılığında Darıca’ya transfer olurken, Orduspor bu transferden kazandığı paradan fazla güç kaybettiğinin farkında bile değildi.

SAMET KARADAĞ / ÖZEL HABER

Editör: Haber Merkezi