Orduspor'da oynadığı dönemde sahaya yüreğini ortaya koyan ve 2.5 sezonda 73 maça çıkan Mehmet Öncan ile çok özel bir röportaj gerçekleştirdik. Futbolculuk kariyerine nokta koyan Öncan, bundan sonraki hedeflerini anlatırken hem Orduspor'da forma giydiği dönemi mutlulukla anlatırken şu anki durumu ise üzülerek yorumladı.

Öncelikle uzun yıllar boyunca futbol yaşantısını futbolcu olarak sürdüren Mehmet Öncan şimdi neler yapıyor ?


Şuan futbolu yeni bıraktım ve antrenör kursuna başvurdum. Öncelikle belgemi alıp altyapıda futbolcu adaylarına eğitim verip daha sonra liglerde antrenör olarak görev yapmak veya kulüp sportif direktör diploması alıp futbolcu kulüp arasındaki sportif alanda görev yapmak hedeflerim arasında.

Petrol Ofisi ile başlayan futbol kariyeri geçen sezon Kırıkhanspor ile son buldu. Türkiye'de bütün profesyonel liglerde forma giyen birisi olarak nasıl bir futbolculuk yaşantın oldu ?

17 sene futbol oynadım. Bu uzun maratonda hem Türkiye'de hem de Avrupa Kupaları maçlarına çıktım. 4 sezon Süper Lig'de, 7 sezon PTT 1.Lig'de, 4 sezon 2. Lig ve 2 sezonda 3. Lig'de sayısız maçlara çıktım. Avrupa arenasında 4 Uefa maçı oynadım. 1 Türkiye Kupası Çeyrek finali, 1 Play Off ve 1 Şampiyonluk yaşadım. Süper Lig'de Antalyaspor, Denizlispor, Malatyaspor ve Bursaspor; PTT 1.Lig'de Orduspor, Elazığspor ve Kartalspor; 2.Lig'de Alanyaspor, Şanlıurfaspor, Tokatspor ve İskenderun Demirçelik ile birlikte 3.Lig'de de Pertol Ofisi ve Kırıkhanspor formalarını 
giydim.


Oynadığın takımlar arasında 73 maç ile en fazla Orduspor takımda forma giydin. Orduspor'da oynadığın süre içerisinde geçen zamanlarını 
anlatır mısın ?


Orduspor'da güzel yıllarım geçti. Stadımız hep dolu oldu. Tribünler bize destek vererek hep itici bir kuvvet olmuştu. Takım birlikteliğimiz uyumumuz çok iyiydi. Bizim dönemimizde Eskişehir maçlarında hep gol atmak bana nasip oldu. Özellikle sahamızda oynadığımız ve 90+3 atıp galip geldiğimiz maç çok önemliydi. Taraftarın takımla uyumu bizi de çok mutlu ediyordu.

Orduspor taraftarları senin Kayseri Erciyesspor maçındaki kanlı, sargılı fotoğrafını unutmuyor. O an hakkında neler söylemek istersin ?


Kayseri Erciyesspor maçı benim de unutamadığım bir maç. -12 derece saha, buz ve dondurucu bir soğuk. İlk yarının ortaları rakiper kafa kafaya çarpıştık. Başımda bir sıcaklık olduğunu hissediyorum, kanıyordu ama soğuğun etkisiyle kan pıhtılaşıyor. Önemli birşey yok diye oyuna girmek istiyorum. Bandajla tedvavi uygulandı ancak yine de öyle kan akıyorki sırtımda sıcaklığı hissediyordum. Hakem kanlı formadan dolayı oyuna almadı. Forma değiştirmek istedim ama eski Kayseri stadının tünel kapısı kilitli formanın gelmesi uzun sürdü. Hakem hala oyuna almıyor. Oyuna girmek için yerdeki kar ve çamurla formamdaki kanı kapatıp bir an önce oyuna girmek istiyorum. Hakem yine olmaz diyor ve 8 dk geçiyor. Sahaya İsmail Kartal'ın girmesi hakemi beni oyuna almak için mecbur bıraktı. Kim olsa belki bunu yapardı. Çünkü Play Off yarışı içindeydik ve öyle motive olmuştuk ki. O maçta da kaptanım ve sorumluluk vardı üzerimde. Devre arası çok kan kaybettiğim için Ambulansla hastaneye kaldırıldım. Kafamda 9 dikiş izi var sağlık olsun Orduspor için .

Orduspor'u takip ediyor musun ? Orduspor'da forma giymiş birisi olarak Orduspor'un son yıllardaki kötü gidişi hakkında neler söylemek istersin ?


Orduspor'u ve diğer oynadığım takımlarla hep iç içe oldum. Takip ettim ve etmeye devam ediyorum. Bizim dönemden sonra başkan değişti bakıldığında başta Süper Lig'e çıkılarak güzel işler yapıldı. Ama plansız ve bütçede borçlanmalar kulübü bu duruma getirdi. İnsan üzülüyor iyi olmasını istiyor çünkü Ordu futbol şehri insanları küstürmemek lazım heyecan çok fazla. Yeniden bir yapılanma ile iyi şeyler olur inşallah. Hala görüştüğüm insanlar çok. Eşimde ordulu olduğu için zaten Ordu'dan kopma diye birşey olmaz. Ordu'da güzel anılmak mutlu ediyor çok maçlar kazandık üzüldük ama 3 sezon boyunca o tribünlere hep dolu oynadım. İnşallah bir gün yine beraber olma imkanı olur.
Ordu Yorum / Samet Karadağ / Özel Röportaj
Editör: Haber Merkezi