Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Durugöl Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Ordu 6. Olağan İl Kongresi'nde katılmak üzere Ordu'ya geldi.

Durugöl Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Ordu 6. Olağan İl Kongresi'ne katılan Erdoğan'ın, salon önünde gerçekleşmesi planlanan mitingi ise, hava muhalefeti nedeniyle uçağın Ordu-Giresun havalimanına inememesinden dolayı yaklaşık 3 saat gecikme yaşandığından iptal edildi.

Salondaki partilileri selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan, bu muhteşem salondan sizleri selamlıyorum ama muhteşem salon derken katılımı söylüyorum, salonun kendisi muhteşem değil. O da maalesef bizim gecikmemiz. Ordu’ya layık olan salonu, yakışanı yapmamız lazım." diyerek Ordu’ya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: " Ülkemizin 80 vilayeti ile birlikte Ordu’yu da geleceğe hazırlamak için yoğun gayret gösteriyoruz. Bu amaçla, geçtiğimiz 16 yılda Ordu’ya 18 katrilyon harcadık. Bizden önce Ordu’da üniversite hayaldi. Eğitimde Ordu’ya 3 bin 438 adet ek derslik yaptık. 21 bin öğrenci 724 akademik personeliyle Ordu Üniversitesi ilim hayatına devam ediyor. Biz gelmeden önce Ordu’da böyle bir üniversite var mıydı? Yoktu, biz yaptık. Ordu Şehir Hastanesi de yakında hizmette olacak. Fatsa, Ünye Devlet Hastaneleriyle birlikte 37 adet sağlık tesisi yaptık. Aybastı, Ulubey ve Akkuş Devlet Hastanelerinin yapımı ise şuanda devam ediyor. Şimdi 900 yataklı Ordu Şehir Hastanemizi inşallah yakında Orduluların hizmetine sunacağız." dedi.

"Çevre yolu 2021'de tamam"

Ordulunun merakla beklediği çevre yolunun 2021’de tamamlanacağını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: " Yatırım maliyeti yaklaşık 5 katrilyon lira olan 12 adet yol projesi çalışmaları ise devam ediyor. Özellikle maliyeti 2 katrilyon lira olan içinde 11 köprü ve 6 tünel olan Çevre Yolu, Ordumuz için oldukça önemli. Bu projenin tamamını inşallah 2021 yılında hizmete açacağız. Ordu-Giresun havalimanında işler yolunda. Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli, Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk denize dolgu yöntemi ile inşa edilen Ordu-Giresun havalimanını hamdolsun ilimize kazandırdık. Havalimanın yolcu kapasitesi geçen yıl 1 milyon 193 bine ulaştı. Bunların yanı sıra Orduluların su kaynaklarından en iyi şekilde faydalanması için 5 baraj daha inşa ediyoruz. Ordumuzun doğal güzellikleri Ulugöl Tabiat parkını ve diğer doğa harikası güzellikleri, yaylaları turizme kazandırmak için çalışıyoruz."

 

 "Üreticiye destek sürecek "


Fındık üreticilerinin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Erdoğan; "16 yılda üreticilere 3 katrilyon (milyar) destek verdik. Verilen bu  destekler önümüzdeki süreçlerde de devam edecek." dedi.


"2019'da rekor oy bekliyorum"


2019 seçimleri için Ordululara seslenerek rekor bir oy oranı beklediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzde 2019 seçimleri var. Türkiye 2019’da siyasi tarihinin en önemli ve en kritik iki seçimine sahne olacak. Önce Mart ayında mahalli idareler, yerel seçim yapacağız ardından Kasım ayında milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimini yapacağız. 16 Nisan’daki tempomuzu artırarak 2019’daki bu seçim maratonunda da bayrağı açık ara göğüslemenizi özellikle sizlerden istiyorum. Ordululardan sandıkları patlatmasını istiyorum." diye konuştu.
Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi