Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, Ordu’da 4-5 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel felaketinin ardından vatandaşların zararının karşılanması için ödenek oluşturuldu. Daha önce Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına 30 milyon lira, Fatsa Belediye Başkanlığına 7 milyon 566 bin lira, Perşembe Belediye Başkanlığına 3 milyon 960 bin lira, Çaybaşı Belediye başkanlığına 50 bin lira ve Gülyalı Belediye Başkanlığına 30 bin lira ödenek, AFAD Başkanlığı tarafından gönderilmişti.

 

Aralıkta 13 milyon TL gönderildi

Aralık ayı başından itibaren Ordu’daki yerel yönetimlere gönderilmeye başlanan yaklaşık 13 milyon liralık ödenekle birlikte AFAD’ın 4-5 Temmuz’daki sel felaketinin yaralarının sarılması amacıyla Ordu’ya gönderdiği ödenek 56 milyon lirayı aştı. AFAD Başkanlığınca Ordu Büyükşehir Belediyesine 9 milyon TL, Altınordu Belediyesine 750 bin TL, Çamaş Belediyesine 875 bin TL, Korgan Belediyesine 875 bin TL, Ünye Belediyesine 634 bin TL, Gürgentepe Belediyesine 400 bin TL, Çatalpınar Belediyesine 225 bin TL, Kumru Belediyesine 100 bin TL, Gölköy Belediyesine 63 bin TL olmak üzere toplam 12 milyon 955 bin TL ödenek gönderilmiştir.

"Zarar giderilecek"

Başbakan Yardımcısı Ordu Milletvekili Kurtulmuş, kentin, son yılların en büyük sel felaketine maruz kaldığını, olayın ilk anından bugüne kadar geçen sürede de meseleyi yakından takip ettiğini belirtti. Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, jandarma kuvvetleri, AFAD Bölge Müdürlüğü ve bütün birimlerin, yaraların sarılması için yoğun bir çaba gösterdiğini ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Sel felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Ortaya çıkan zarar eksiksiz şekilde hükümetimiz tarafından giderilecek. İnşallah, bütün imkanlarımızla bu felaketin yaralarının sarılması için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Yaşanan bu olayın ardından Ordu’ya 13 milyon lira yeni ödenek gönderildi ve AFAD Başkanlığımız tarafından gönderilen toplam ödenek 56 milyon liraya ulaştı. Yaşanan mağduriyetten dolayı hepimize geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum.” Ordu Yorum

 



 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi