Milli Eğitim Bakanlığınca ilimize 16 branşta (İ.H.L Meslek Dersleri, Tarih, Özel Eğitim, Fizik, Türk Dili ve Edebiyatı, Bilişim Teknolojileri, İlköğretim Matematik, Okul Öncesi, El Sanattan, Nakış, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Teknoloji ve Tasarım, İngilizce, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Büro Yönetimi) toplam 62 (altmış iki) kontenjan tahsis edildi.

 

İlimize tahsis edilen öğretmen kontenjanları, öncelikle ilimizin dezavantajlı ve öğretmen ihtiyacı fazla olan ilçelerinden başlamak üzere 52 eğitim kurumuna branşlar bazında dağıtıldı. Bu çerçevede; Akkuş ilçesine 5, Altnordu ilçesine 1, Aybastı ilçesine 7, Çamaş ilçesine 1, Çatalpınar ilçesine 1,  Çaybaşı ilçesine 1, Gölköy ilçesine 8, Gürgentepe ilçesine 3, Kabadüz ilçesine 1, Kabataş ilçesine 5, Korgan ilçesine 15, Kumru ilçesine 1, Mesudiye ilçesine 9, Ulubey ilçesine 3, Ünye ilçesine 1, kontenjan verildi.

 

Atama işlemi 07 Şubat 2019 tarihinde yapılacak. Ataması yapılan öğretmenler, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapıldıktan sonra göreve başlatılacak. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi