Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Ordu’ya liman yapılmasının gereksiz olduğunu kaydeden Enver Yılmaz, rıhtım alanını devletten talep ettiklerini ve bu bölgeyi Ordu’ya yakışır bir şekilde kullanacaklarını ifade etti.

Ordulu sanayici ve iş adamlarının Karadeniz-Akdeniz Yolu bittikten sonra Ordu’ya yapılmasını ısrarla istediği Ordu Limanı’na Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz sıcak bakmıyor. Ordu’da limanın çok işlek olmayacağını vurgulayan Yılmaz, mevcut rıhtım alanının farklı bir şekilde değerlendirileceğini bilgisini verdi.

“Rıhtım yerini devletten talep ettik”

Ordu’ya liman yapılmasının gereksiz olduğunun altını çizen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı, “Ordu’ya liman olmaz. Buradaki mevcut iskele işlemediği için zarar etti ve işletmeyi yapan şirket limanı devlete devredildi. Rıhtım yerini devletten talep ettik. O alanı Ordu’ya yakışır şekilde değerlendireceğiz” açıklamalarını yaptı.

Özel şirket işletememişti

Türkiye Deniz İşletmeleri A.Ş. tarafından özelleştirilerek Çakıroğlu firmasına verilen Ordu rıhtımı, Çakıroğlu firmasının işletmeciliğinden vazgeçmesinin ardından tekrar Türkiye Deniz İşletmeleri A.Ş’ne devredilmişti. Rıhtım ayrıca yaklaşık bir yıldır sivil vatandaşlara da kapalı. 

Editör: Haber Merkezi