Ordu Yorum/Celal Yıldız

Henüz 5 ay önce kurulan Ordu’nun kültür ve sanat merkezi Merkür projeleriyle Ordu’nun kültürel değerlerini tanıtmaya devam ediyor. Doğa için çal formatında olacak ‘Ordu İçin Söyle’ klibi için hazırlık yaptıklarını bildiren Maskar, 100 ressamın Ordu’yu çizeceğini ve serginin 25 Ekim’de Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde açılacağını ifade etti. 


Klip çekimine yakın zamanda başlanacak


Ordu için söyle projesine değinen Ramazan Maskar, “Doğa harikası olan Ordumuzun tanıtmanın en etkili yolunun sanat olduğunu düşünerek, Ordu için söyle projemizin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. 52 özel noktadan 52 sanatçının Ordu’nun Dereleri ve Hekimoğlu türkülerini seslendirecekleri klipin çekimlerine yakın zamanda başlayacağız” ifadelerini kullandı.


Yazarlar unutulmuyor


Maskar, “Ordumuzun tarihi turistik ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla 100 ressamın katılacağı Ordu benim görsel sanatlar sergisi 25 Ekim’de Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde açılacak ve sergi 3 gün sürecek. Edebiyat kulübümüzün 200 genç şair ve yazar yetişiyor projesi ile ilimizde yazma kabiliyeti olan gençlerimizin yetiştirilmesi hedefleniyor” diye konuştu.


Sanat gezilerine devam


Sanat gezilerine devam edeceklerini de açıklana Merkür Genel Koordinatörü, “Ağustos ayında yaptığımız 140 kişinin katıldığı dağ yürüyüşü formatında olacak gezilerin ilkini 1 Kasım 2014 tarihinde Trabzon sera gölüne yapacağız. Sonbaharın güzelliklerini yaşacağımız bu gezi herkesi büyüleyecek” şeklinde konuştu.







Editör: Haber Merkezi